Local

Zece localitati vrincene vor avea centre de zi pentru copii

Gabriel Sava
16 aug 2005 623 vizualizări
Programele Dezvoltarea serviciilor de zi si de recuperare si închiderea institutiilor de tip vechi destinate copiilor cu dizabilitati/handicap care nu pot fi reabilitate si Prevenirea si combaterea exploatarii prin munca a copiilor" sint cele doua programe de interes national (PIN-uri) cistigate de judetul Vrancea in acest an.

Programele "Dezvoltarea serviciilor de zi si de recuperare si inchiderea institutiilor de tip vechi destinate copiilor cu dizabilitati/handicap care nu pot fi reabilitate" si "Prevenirea si combaterea exploatarii prin munca a copiilor" sint cele doua programe de interes national (PIN-uri) cistigate de judetul Vrancea in acest an. "La aceste programe nationale noi am licitat in functie de nevoi. Vrancea a cistigat pentru 2005 doua dintre cele sase programe. Unul este implementat de Fundatia "Pentru Copii Nostri", iar celalalt de Fundatia "Salvati Copiii!", a declarat Bianca Cercel, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea. Primul program urmeaza a fi pus in practica prin infiintarea in 10 localitati a unor centre de zi, in care vor fi ocrotiti copii ai caror parinti au posibilitati financiare reduse ori fac parte din familii dezorganizate. Saptamina trecuta, la nivel national deja au fost semnate o parte dintre contractele de atribuire a proiectelor cu fundatiile cistigatoare, urmind ca, in urmatoarele saptamini, acestea din urma sa demareze aplicarea obiectivelor prevazute in proiect. Cu toate ca Vrancea nu figureaza in lista judetelor in care se va implementa programul destinat crearii retelei de asistenti maternali profesionisti pentru protectia in regim de urgenta a copiilor de 0-2 ani separati de familie, judetul beneficiaza deja de astfel de servicii sociale asigurate cu bani din bugetul local. "Noi am realizat din fonduri proprii protectia in regim de urgenta a copiilor 0-2 ani si Vrancea nu se numara printre judetele cistigatoare ale acestui program de interes national", a declarat directorul Bianca Cercel. Din datele oferite de DGSAPC Vrancea rezulta ca in judet exist in prezent noua asistenti maternali care au in grija copii 0-2 ani pentru care s-a instituit plasament in regim de urgenta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.