Local

Tabara de la Cotesti devine Centru de Ocrotire a Copilului

Gabriel Sava
15 aug 2005 619 vizualizări
Aici vor fi cazati copiii care nu au unde sa stea in urma inundatiilor

Aici vor fi cazati copiii care nu au unde sa stea in urma inundatiilor


Prima serie de copii vrinceni din familiiile afectate de inundatii, plecati in tabere in cursul lunii iulie, s-au intors acasa la sfirsitul saptaminii trecute. Conform datelor oferite de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) peste 700 de copii din Vrancea si Bacau beneficiaza de cite doua saptamini de vacanta in taberele gratuite asigurate de Guvern. Participantii la tabere sint copiii din localitatile Milcov, Odobesti, Maicanesti, Nanesti, Vadu Rosca, Radulesti, cu virste cuprinse intre 7-14 ani care au primit acordul parintilor. Taberele Costinesti, 2 Mai, Eforie Nord de pe litoral si Ciric din judetul Iasi reprezinta locatiile in care au fost, respectiv urmeaza sa mearga cei peste 300 de copii din Vrancea. "Seriile de copii de la Milcov, Odobesti, Maicanesti, plecate la mare pe 31 iulie, s-au intors in Vrancea la sfirsitul acestei saptamini. Mai sint copii plecati in tabara de la Ciric care urmeaza sa se intoarca. Urmeaza ca pe 15 si 18 august sa mai plece cea de-a doua serie de copii", a declarat Gabriel Teodor, puratorul de cuvint al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea. In afara de programul derulat prin ANPDC, 60 de copii de la Garoafa si Nanesti au beneficiat de o vacanta gratuita la Sinaia si Neptun, asigurata prin intermediul Presedintiei. Pentru copii cu o situatie speciala care s-au intors din taberele gratuite autoritatile au in vedere in vedere cazarea in tabara de la Cotesti. "Sint citeva cazuri in care familiile copiilor care au mers in tabara nu mai au unde sa se intoarca, pentru ca parintii lor au ramas fara locuinta. DGASPC Vrancea a trimis deja in judet 10 specialisti pentru a face o evaluare pentru a identifica exact aceste situatii. Dupa aceea, copii vor fi cazati in tabara de la Cotesti, care va functina ca Centru de Ocrotire a Copilului pina la rezolvarea situatiei. Capacitatea acestei tabere este de 100 locuri, iar estimarile noastre privind numarul de copii care vor fi adusi aici este de 60", a precizat Gabriel Teodor, purtatorul de cuvint al DGASPC Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.