Local

Artileria antiaeriana vrinceana sarbatoreste 10 ani de la infiintare

Mihai Boicu
13 aug 2005 681 vizualizări
Artileristii antiaerieni din Vrancea vor sarbatori, luni, 10 ani de la infiintarea unitatii si 89 de ani de la prima lupta anteriana din istoria armatei romane.

Artileristii antiaerieni din Vrancea vor sarbatori, luni, 10 ani de la infiintarea unitatii si 89 de ani de la prima lupta anteriana din istoria armatei romane. Divizionul 288 Artilerie Antieriana din Focsani a fost infiintat pe in 1 martie 1995, ca unitate de cadre. Din data de 15 iulie 2001 a trecut la un nou tip de organizare, modulara, iar unitatea a fost dotata cu tunuri antiaeriene calibrul 30 mm si complexe de rachete CA- 94. Incepind cu 15 august 2003 s-a trecut la o noua organizare modulara, si divizionul a fost inzestrat cu tunuri antiaeriene Oerlikon. Divizionul a participat la numeroase aplicatii tactice, cu si fara trageri de lupta, in poligoanele Capu Midia, Cincu si Malina, unde a obtinut rezultate bune si foarte bune. De asemenea, militari din cadrul unitatii au participat la misiuni de mentinere a pacii in Afganistan si Irak si la misiuni umanitare in situatii de calamitati naturale. "Din istoria de aproape doua decenii a acestei arme, un fapt este dovedit si perceput ca un sfint legamint transmis din contingent in contingent, si anume dragostea artileristilor si rachetistilor antiaerieni de tara, poporul roman, spiritul lor de lupta pina la sacrificiul suprem pentru ca cerul sa nu mai semene moarte, ci sa ramina permanent o speranta de pace, o bolta spre care sa se indrepte nestingherite ruga si nadejdea omului", se arata intr-un comunicat de presa al unitatii militare. Luni, la ora 12.00, la sediul Divizionului va avea loc un ceremonial militar si religios, iar invitatilor le va prezentata unitatea si tehnica de lupta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.