Local

Donatie de suflet din partea oamenilor de afaceri turci

Iulia Crețu
8 aug 2005 615 vizualizări
Ambasadorul Turciei a adus ajutoare pentru sinistratii vrinceni

Reprezentantii Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania si Ambasadorul Turciei la Bucuresti, Excelenta Sa Ahmet Rifat Okcun, au fost primiti simbătă de prefectul Ion Oprea, la Vama Focsani, unde au adus ajutoare pentru sinistrati. Oamenii de afaceri turci au adus la Focsani un camion in care se aflau produse electrocasnice, saltele, perne, paturi, dar si alimente ce vor fi distribuite in functie de necesitati. Donatia turcilor depaseste 1,5 miliarde de lei. "Sint plăcut impresionat de gestul dumneavoastră, că poporul turc este alături de noi in aceste vremuri grele. Ambele popoare au avut de suferit de pe urma catastrofelor naturale si solidaritatea umană este cea mai importantă pentru a reda speranta locuitorilor din zonele grav afectate", a spus prefectul Ion Oprea. Acesta a primit din partea ambasadorului Turciei o placheta drept recunostinta pentru ajutorul si implicarea de care autoritatile din subordinea sa au dat dovada in gestionarea situatiei de criza din Vrancea. La rindul sau, prefectul Ion Oprea a oferit oaspetelui turc o carte despre tinutul Vrancei. "Pentru mine, Romania, ca si Turcia, sint doua portiuni de rai. Din păcate, in cele două tări se intimplă si catastrofe naturale. în Romania si in Turcia au murit oameni, s-au distrus case. Noi am dorit să participăm cu modestele noastre ajutoare pentru a vindeca rana produsă de dezastre. Turcia a fost prima tară care a ajutat Romania. Ajutorul Turciei s-a adăugat sprijinului venit din partea Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD)", a spus, printre altele, Ambasadorul Turciei, Ahmet Rifat Okcun. La intilnire au participat si citiva oameni de afaceri turci, care si-au oferit ajutorul si au promis ca gestul de simbata este doar primul pas. "Nu am adus un simplu ajutor, ci prietenia si dragostea noastră. Si la bine si la rău vom fi impreună. Romania si Turcia sint legate printr-o prietenie deosebită si aceasta va continua. Această campanie se va extinde si in alte orase ", a spus liderul oamenilor de afaceri turci, Ismet Ismail Bayindir. Camioanele cu ajutoare umanitare au fost preluate de Jandarmerie si urmează a fi distribuite in zonele cele mai afectate de ape.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.