Local

Cornul si laptele elevilor sint mai scumpe

Iulia Crețu
8 aug 2005 636 vizualizări
De la 12 septembrie 2005, scolarii si prescolarii vrinceni vor primi produse lactate si de panificatie în valoare de 0,97 lei noi (9.700 lei vechi). Aceasta masura de crestere a plafonului se datoreaza majorarii de catre guvern cu 0,07 lei noi (700 lei vechi) a valorii zilnice pentru paharul de lapte si pentru cornul acordat prichindeilor, în cadrul programului "Cornul si Laptele".

De la 12 septembrie 2005, scolarii si prescolarii vrinceni vor primi produse lactate si de panificatie in valoare de 0,97 lei noi (9.700 lei vechi). Aceasta masura de crestere a plafonului se datoreaza majorarii de catre guvern cu 0,07 lei noi (700 lei vechi) a valorii zilnice pentru paharul de lapte si pentru cornul acordat prichindeilor, in cadrul programului "Cornul si Laptele". Masura a fost determinata de cresterea preturilor de achizitie ale materiilor prime si a combustibililor utilizati de producatorii care participa la acest program guvernamental. Noile prevederi impuse de Guvern stabilesc si valori maxime care pot fi achitate pentru produsele lactate si de panificatie. Astfel, pentru lapte ultrapasteurizat (UHT) valoarea nu va depasi 0,67 lei noi, 0,57 lei noi pentru laptele pasteurizat si 0,30 lei noi pentru produsul de panificatie. Autoritatile judetene vor opta pentru licitatii separate pe tipuri de produse, astfel incit sa se obtina preturi cit mai avantajoase. în situatiile exceptionale, cind se opteaza pentru licitatia de tip pachet, se mentine prioritatea distribuirii de lapte ultrapasteurizat (UHT). în cazul distributiei produselor lactate derivate, se va opta cu prioritate pentru distribuirea de iaurt. In anul scolar 2004-2005, firmele vrincene Vranlact si Diplomatic International, in care sint implicati afaceristii Liviu Jitea si Ion Martis, au produs gustarea zilnica pentru 27.300 de copii din judetul nostru, prescolari si elevi in clasele I-IV. Pentru acest an, efectivele de elevi care vor beneficia de acest program vor fi stabilite cu exactitate abia la inceperea cursurilor. De altfel, Consiliul Judetean va organiza o noua licitatie pentru desemnarea furnizorilor pentru programul "lapte si corn" in anul scolar 2005-2006.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.