Local

Dascali, atentie la ce optiuni faceti!

Iulia Crețu
4 aug 2005 687 vizualizări
Cei care doresc un post in invatamint trebuie sa fie realisti si precauti in elaborarea listei de optiuni. Nu se vor mai face sedinte in care profesorii sa schimbe posturile intre ei, la mica intelegere. Calculatorul ii va repartiza pe candidati in functie de medii

Cei care vor un post de invatator sau de profesor au intrat din nou in febra examenelor si a concursurilor de titularizare. Cadrele didactice vor participa astazi si miine la elaborarea listelor de optiuni pentru catedrele la care si-ar dori sa predea. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean ii avertizeaza pe cei care vor sa lucreze cu elevii sa fie extrem de atenti si de realisti la ceea ce bifeaza pe listele cu posturi vacante. In acest an, distribuirea se va face de catre calculator, in functie de medii si de alegeri. Candidatii pentru o catedra de profesor, invatator sau de institutor nu vor mai participa la sedinte prin care sa-si schimbe posturile intre ei, in functie de ceea ce le convine mai mult. "Astazi si miine se fac optiunile de catre cei care au participat la concurs in 2005 si au obtinut note cuprinse intre 5 si 10 si de catre cei care au dat examen in 2003-2004 si au note intre 7 si 10. Isi vor putea exprima aceste optiuni candidatii care si-au depus dosarele in perioada 17-27 mai. Atentie, insa, pentru cei care fac aceste optiuni! Mai bine bifeaza mai putine, decit sa ia un post care sa nu placa, dar care i-ar fi convenit altcuiva", a atentionat inspectorul Vasile Grapa.

Inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Scolar ne-a spus ca au fost citeva cazuri ale unor profesori care, desi aveau un post bun, au optat pentru niste variante nerealiste, iar acum se trezesc ca nu le convine sa mearga zeci de kilometri pentru a ajunge la scoala. "Unii au facut optiuni fara sa stie ce-i asteapta in teren. Este cineva din Marasesti care are catedra la zeci de km distanta si trebuie sa faca naveta si nu ii convine. Avea un post bun mai aproape, dar, pentru ca a facut optiuni nu tocmai bune, nu are ce face. Acestia vor sa renunte la etapa de titularizare si nu pot face acest lucru. Candidatii pot trece pe liste anumite optiuni si se poate intimpla sa nu prinda nimic. Totul depinde de medie, alegeri si de calculator, care alege postul", a adaugat inspectorul Vasile Grapa. Cei care nu reusesc sa ocupe un post in aceasta etapa mai au o sansa la sedinta publica de pe 8 august. Reprezentantii ISJ sint convinsi ca nici dupa aceasta intilnire nu se vor ocupa toate locurile libere din invatamintul vrincean. "Numarul posturilor nu se schimba, insa candidatii au posibilitatea de a prinde ceva mai bun. Vor ramine catedre neocupate la limba romana, limbi moderne sau religie. Pentru locurile ramase vacante, doritorii vor putea depune dosare intre 29 si 31 august", a precizat Vasile Grapa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.