Local

Chisinaul, solidar cu sinistratii vrinceni

Iulia Crețu
25 iul 2005 679 vizualizări
Biblioteca din Nanesti a fost singura afectata de inundatii

Biblioteca "Stefan cel Mare si Sfint" din Chisinau este alaturi de suferinta sinistratilor din Vrancea si a transmis colegilor de la biblioteca "Duiliu Zamfirescu"din Focsani un mesaj de solidaritate. "Imi exprim ingrijorarea pentru tot ce se intimpla in Romania, la dumneavoastra in judet. Urmarim evenimentele cu mare jale, neputinciosi, ... cu ochii in lacrimi. Sintem alaturi de dumneavoastra, ne doare la fel ca pe dumneavoastra. Spuneti ce putem face pentru dumneavoastra ... la Primarie s-a luat o hotarire ca toate institutiile sa doneze salariul pe o zi pentru sinistrati. Cred ca este prea putin. Bisericile, Parlamenul, Guvernul din Moldova colecteaza bani si hrana pentru a le trimite in Romania", scrie Lidia Kulikovski, directoarea bibliotecii din Chisinau colegilor de la Focsani. Gestul basarabenilor a fost apreciat de bibliotecarii vrinceni, care au spus ca moldovenii s-au oferit chiar sa le dea carti pentru a ameliora distrugerile facute de ape. "Este un mod deosebit de a gindi si de a simti romaneste din partea celor de peste Prut. La noi, singura biblioteca afectata este cea de la Nanesti, unde apa a deteriorat citeva rafturi cu carti, mobilier si parchet. Va fi nevoie de a se lucra foarte mult pentru a o face functionala. Facem astfel un apel catre bibliotecile din tara si la edituri pentru a ne ajuta cu donatii de carti si de mobilier", ne-a spus Teodora Fintinaru, directoarea bibliotecii focsanene. Si simplii cetateni, fie ei cititori fideli sau oameni cu inima mare, pot dona volume pentru refacerea fondului de carte de la Nanesti. Copiii de acolo au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. Daca aveti volume care nu va mai trebuie sau daca doriti sa cumparati o carte pentru prichindeii din Nanesti, le puteti aduce la sediul central al Bibliotecii Judetene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.