Local

Donatii pentru sinistrati

Iulia Crețu
23 iul 2005 630 vizualizări
Ajutoare din toata tara continua sa vina in Vrancea

Donatii pentru sinistrati


Ajutoare din toata tara continua sa vina in Vrancea


Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vrancea a donat sinistratilor din Mircesti, Nanesti si Radulesti 15 corturi, in care incap de 150 de persoane si 20 de paturi complet echipate. Jandarmii au inceput montarea corturilor de ieri, in speranta alinarii suferintei celor napastuiti de soarta, care au ramas fara acoperis deasupra capului.

Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" Focsani, prin intermediul elevilor si al profesorilor, a depus 4 milioane de lei in contul deschis la Trezorerie, cont destinat sinistratilor vrinceni. De asemenea, Colegiul va oferi celor trei elevi din Vadu Rosca, Georgiana Badiu, Alina Georgiana Craciun si Mirela Postolache, admisi in clasa a IX-a, uniforme gratuit.

Politistii vrinceni sint si ei alaturi de victimele inundatiilor. Dupa ce au

particpat la actiunile de evacuare si salvare a populatiei aflate

in pericol si au impartit ajutoarele destinate acestora, politistii de la IPJ

Vrancea au donat 100 de milioane de lei pentru sinistrati. Banii vor ajunge in contul deschis in acest scop la Centrul Cultural al MAI. Actiunea politistilor vrinceni nu se va opri aici, astfel incit, pina la sfirsitul acestui an, fiecare angajat al IPJ Vrancea va contribui cu alte sume de bani. La sediul IJP a fost infiintat un centru de colectare, in care fiecare politist poate dona articole de imbracaminte si de uz casnic. "Multi dintre noi am ajuns in zonele in care furia apelor a maturat totul in cale, lasind in urma suferinta si deznadejde. De aceea, nu putem ramine indiferenti. Speram ca donatiile noastre sa aline suferinta acelor oameni care au ramas fara agoniseala de o viata", a spus subcomisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al IPJ Vrancea. Actiunea politistilor vrinceni a fost urmata si de colegii lor de la Dolj, care au donat suma de 8.862 lei RON. IPJ Dolj a pus la dipozitie si un camion pentru a transporta ajutoare in zonele sinistrate.

Compania MINVEST din orasul Deva a donat 4 usi si 20 de ferestre, precum si un camion cu alimente celor greu incercati de soarta.

Prefectura Maramures a donat 25 de frigidere si 25 de masini de gatit pentru sprijinirea sinistratilor din judetul nostru.

SC ALRO SA Slatina urmeaza sa vireze suma de 2 miliarde de lei pentru ajutorarea sinistratilor, in contul deschis de Prefectura Vrancea.

Primaria Slobozia Bradului a trimis la Vadu Rosca si in Mircesti 17 voluntari cu 15 tractoare care dau o mina de ajutor la curatarea gospodariilor si drumurilor. Tractoarele vor ramine in satele sinistrate pina duminica seara. Primarul din Slobozia Bradului, Valerica Zamfirescu, face apel la localnici sa sprijine echipele de voluntari. "Avem oameni din comuna Slobozia Bradului care au renuntat sa-si faca treaba pentru a fi alaturi de sinistrati. Sinistratii ar trebui sa fie si ei mai saritori, nu sa alerge numai dupa ajutoare. De exemplu, ieri, in Vadu Rosca nu au pus nimeni o lopata de lut in tractoare. La Mircesti, in schimb, lumea e mai harnica. Parca nu te trage inima sa faci pentru ei daca vezi ca nu se implica. Dau vina pe primarie, pe politie, pe jandarmi si nu mai vor sa se ajute cu nimic", spune Valerica Zamfirescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.