Local

Primarii vrinceni vor fi amendati pentru nepasare

Nicoleta Cristea
22 iul 2005 759 vizualizări
Mai multi primari vor primi amenzi in valoare de 30 de milioane de lei, pentru ca nu s-au implicat in actiunile specifice functiei pe care o detin in timpul crizei inundatiilor.

Mai multi primari vor primi amenzi in valoare de 30 de milioane de lei, pentru ca nu s-au implicat in actiunile specifice functiei pe care o detin in timpul crizei inundatiilor. Potrivit legilor in vigoare, adunarea animalelor moarte revine autoritatilor locale, in frunte cu primarii, insa de cele mai multe ori acestia si-au aratat la propriu scirba fata de aceasta problema. Pe linga faptul ca nu isi indeplinesc aceasta atributie, primarii sint acuzati ca refuza sa coopereze cu inspectorii sanitari-veterinari. "Asa ceva nu am mai intilnit pina acum. Vom face procese verbale si ii vom amenda pe toti primarii care nu s-au ocupat de problema aceasta. Primarul de la Marasesti se uita cu binoclul la noi cum adunam animalele moarte. Mai mult, a trebuit sa mergem sa ii spunem noi unde sint cadavre de animale", a atras atentia Ion Muscalu, directorul general al departamentului de Inspectie si Control al ANSVSA. Printre primarii amendati se numara edilul Marasestiului, al Biliestiului, al comunei Vulturu, dar si viceprimarul acestei localitati. Ieri, la Vadu Rosca, a durat doua ore pina cind viceprimarul comunei Vulturu a gasit un loc unde sa poata fi incinerate animalele moarte, insa numai dupa ce echipa DSVSA l-a insotit. Initial, acesta i-a propus directorului Ion Muscalu sa se uite pe harta pentru a gasi un loc potrivit. "Eu nu pot sa imi asum o asemenea responsabilitate", a spus viceprimarul Nicolae Dumitrescu, referindu-se la locul de incinerare pentru animale. Abia dupa ce directorul Ion Muscalu i-a explicat ca, dupa incinerare, lesurile nu vor prezenta pericol pentru oameni, s-a lasat convins si s-a gindit la un loc potrivit, pe un islaz al satului Botirlau. Pe linga faptul ca viceprimarul nu s-a preocupat decit foarte tirziu de aceasta problema, primarul localitatii nu a fost de gasit in comuna. "Noi am gasit benzina, noi am fost sa vedem locul unde va fi facuta groapa de incinerare, noi am facut rost de barca pentru a scoate animalele moarte din apa. Atributiile noastre sint doar de monitorizare si asta ar trebui sa o stie si primarii", a mai spus Ion Muscalu, nemultumit de dezinteresul autoritatilor locale din Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.