Local

Continua sa vina ajutoare pentru sinistrati

Iulia Crețu
20 iul 2005 709 vizualizări
Papa Benedict al XVI-lea a donat bani pentru sinistrati

Solidaritatea fata de situatia grea din zonele inundate i-a uimit pina si pe cei carora nu le-a mai ramas nimic. Din toate colturile lunii, oamenii au demonstrat ca le pasa si au donat sinistratilor de la alimente si imbracaminte pina la sume importante de bani. Totul pentru a incepe un drum nou. Si pentru a le arata ca nu sint singuri in lupta cu greutatile, puteti dona obiecte folositoare sau bani la centrele de colectare. Demonstrati ca nu sinteti indiferenti si alinati-le suspinele!


Guvernul a alocat 4,2 tone lapte praf si 200 tone motorina atit de necesare locuitorilor si autoritatilor din Vrancea. Ajutoarele au fost dislocate de la Administratia Nationala a Rezervelor de Stat, dupa cum a anuntat purtatorul de cuvint al Prefecturii, Catalin Dragulescu.


BCR Asigurari Focsani: Sinistatii din localitatile Nanesti, Maicanesti, Vadu Rosca, Suraia, Rimniceni si Belciug au primit pachete cu ajutoare si din partea firmei de asigurari a BCR. Peste 1.000 de persoane ramase fara case au primit apa, piine, conserve, paturi, prosoape, galeti, detergent si sapun.


Administratia Nationala a Rezervelor de Stat a trimis in Vrancea 200 de tone de benzina.


Biblioteca Judeteana: Centrul de colectare a ajutoarelor pentru sinistrati a fost ieri plin de pachete pentru cei napastuiti. Peste 100 de persoane cu inima mare au semnat in cartea donatorilor, multi dorind ca identitatea lor sa ramina necunoscuta. Masinile cu ajutoare au mers spre Vadu Rosca, Nanesti si Vulturu. Biblioteca a strins si peste 15 milioane de lei, bani care s-au indreptat tot catre zonele inundate.


Papa Benedict al XVI-lea a transmis condoleante familiilor indoliate si a donat 25.000 de euro pentru sinistrati.

O cititoare fidela a bibliotecii "Duiliu Zamfirescu", in momentul actual domiciliata in Bucuresti, va face o stringere de fonduri la firma unde lucreaza, iar banii se vor indrepta catre localitatile sinistrate din judet.


Asociatia Brutarilor si Morarilor doneaza 40.000 de piini vrincenilor afectati de inundatii.


Organizatia de femei a PNL Vrancea a initiat o campanie de donare de singe. "Rezerva existenta este deficitara si, in aceste momente grele pentru concetatenii nostri, putem si trebuie sa ajutam autoritatile in efortul de restabilire a normalitatii in judetul nostru. Va asteptam pe toti carora va pasa sa fiti alaturi de noi, la Centrul de Transfuzii, situat linga Policlinica 1, Focsani", a afirmat doctor Marioara Merchea, presedinta Organizatiei de Femei a PNL Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.