Local

Dacia Logan la 24.158 de lei ... grei

Iulia Crețu
12 iul 2005 650 vizualizări
Reprezentantele de autoturisme practica preturi si in leii noi, nu doar in euro

Majoritatea agentilor economici, de la simplii comercianti de prin piete si chioscuri si pina la marile magazine, au inceput de mult sa afiseze preturile atit in leii vechi, cit si in noua moneda. Reprezentantele de vinzari auto practica chiar si triplul afisaj, pe linga leii vechi si cei noi, acestia trecind pe foia de prezentare a masinii si pretul in moneda euro, fie el pentru leasing sau CIP. Daca show-room-urile straine aleg sa faca in fiecare zi o actualizare a pretului doar in moneda europeana de referinta, dealer-ii Dacia Groupe Renault Focsani tin sa-si educe clientii si sa-i initieze in tot ceea ce priveste etapa denominalizarii. Astfel, un autoturism Dacia Logan, nou, costa la reprezentanta 6.680 de euro sau 24.158,89 RON sau 241.588.800 ROL, eventualul client putind alege care tip de pret ii convine, cu mai multe sau mai putine zerouri. Agentii de vinzari de la Dacia practica de ceva vreme acest tip de afisare, in speranta educarii atit a clientilor, cit si a propriilor angajati. Probleme sau neintelegeri nu au fost nici de o parte, nici de cealalta, pentru ca bancile fac operatiuni cu ambele tipuri de moneda, insa avizul de plata catre agentul de vinzare se face numai in leii noi. "La Dacia Groupe Renault practicam afisarea pretului atit in euro, cit si in leii vechi, dar si in cei noi. In fiecare saptamina, de obicei marti, facem si cite o reactualizare, in functie de cursul leu-euro, dar mentinem tot timpul triplul afisaj. Lumea nu se incurca, s-a obisnuit cu noul afisaj. Oricum, avizul de plata in cazul achizitionarii unui autoturism de la noi se face de catre banca numai in leii noi. Oamenii se bazeaza pe faptul ca acolo unde sint firme serioase si unde lucreaza profesionisti nu apar probleme de genul incurcarii in zerouri", ne-a spus Costel Ivan, director de vinzari la Dacia Groupe Renault Focsani. Noile preturi si-au facut aparitia si in tirgurile auto din judet, dar vinzatorii prefera sa afiseze pretiurile in euro, conversia in leul vechi sau leul greu urimind sa fie facuta de cumparator.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.