Local

Consilierii tineri au facut primele proiecte

Iulia Crețu
7 iul 2005 738 vizualizări
Adolescentii se implica in programe umanitare, sportive, protectie civila si cu oferte de job-uri pentru adolescenti

De Zilele Municipiului Focsani, grupul de consilieri locali in frunte cu primarul tinerilor au prezentat adultilor primele lor proiecte in interesul celor care le-au acordat votul de incredere si pe care-i reprezinta. Tinerii si-au demonstrat abilitatile de buni conducatori si dorinta lor reala de a schimba ceva prin crearea unor programe facute cu si pentru tineri. Acestea au fost denumite "Fulgi de nea si zimbete", "Salveaza-te! Fa sport!", "Mai bine sa previi decit sa tratezi" si "Tirg de job-uri pentru tineri" si se adreseaza liceenilor. Fie ca este vorba de campanii de stringeri de fonduri pentru copiii cu dizabilitati, competitii sportive menite sa ofere un model sanatos pentru adolescenti, campanii de prevenire a accidentelor in caz de cutremur sau tirguri de joburi pentru liceeni, toate au atras atentia primarului Decebal Bacinschi si a consilierilor locali adulti, care si-au declarat dorinta de a-i sprijini, atit material, cit si cu idei. "Remarc responsabilitatea de care ati dat dovada si va asigur ca specialistii din Primarie va vor ajuta. Ideea infiintarii unui Consiliu Local al Tinerilor a fost una grozava si, incet-incet, incepem sa culegem roadele muncii voastre", a spus Decebal Bacinschi. Tinerii isi vor promova proiectele prin "campanii publicitare", care vor cuprinde materiale promotionale, tricouri, fluturasi si afise impartite atit tinerilor, carora li se adreseaza direct aceste proiecte, cit si adultilor politicieni, de la care CLT asteapta tot sprijinul. Toata finantarea de care are nevoie punerea in practica a programelor va fi suportata de partenerii si sponsorii pe care tinerii consilieri vor trebui sa-i convinga de aplicabilitatea initiativelor lor. "A fost ideea noastra sa facem aceste proiecte, am muncit mult, am depus mult efort, dar merita". ne-a spus viceprimarul tinerilor, Bogdan Neacsu. Si reprezentantii Asociatiei Master Forum Bucuresti s-au declarat multumiti de faptul ca proiectul a prins, iar la final consilierii vor primi si certificate de competenta, care sa le ateste bunele cunostinte in domeniul administratiei locale, chiar daca numai la nivelul adolescentilor. "Ei trebuie sa lupte pentru ceea ce vor sa faca. Aceste proiecte fac parte din evaluarea finala a pregatirii lor. Programele consilierilor trebuie sa fie in concordanta cu realizabilitatea si punerea lor in practica", a spus Oana Matei, reprezentant Master Forum.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.