Local

Sotii David cred ca raportul medico-legal ar fi fals

Liliana Nenciu
7 iul 2005 647 vizualizări
Medicii legisti au refuzat sa-i dea tatalui o copie a raportului medico-legal al fatului avortat. Parintii sustin ca acestia nu au vrut sa le dea nici trupul neinsufletit pentru a fi ingropat.

Daniela si Ion David din Marasesti sustin ca personalul medical din Spitalul Judetean a falsificat certificatul medico- legal al copilului lor, nascut fara vreme in urma cu doua saptamini. In cursul diminetii de 18 iunie, Daniela David a pierdut o sarcina de 5 luni, parintii sustinind ca sarcina putea fi salvata daca mama ar fi fost tratata altfel. "Ne-au mai zis si cei de la Ginecologie ca din sarcina ar fi rezultat un copil mort, dar nu credem. In momentul cind am avortat, copilul a scos un tipat, dupa care l-au luat si l-au dus. Mi s-a zis ca nu este posibil sa traiasca, dar nu era mort la nastere, asa cum sustin si cei care au facut interventia. Eu l-am auzit!", sustine Daniela Sotul femeii a declarat ca versiunea medicilor a fost sustinuta si de personalul de la Morga Spitalului Judetean, care ieri a refuzat sa-i dea certificatul medico-legal. "Cind mi-a citit totusi din continutul sau, am aflat ca expertiza l-ar fi declarat mort la nastere. Nu se poate asa ceva!", spune, revoltat, Ion David. Medicii spun ca barbatul a fost foarte afectat de pierderea copilului, insa el are o parte de vina deoarece sotia sa ar fi avut dureri cu peste 12 de ore inainte de a fi adusa la spital. "A fost un avort spontan. Noi, ca medici, nu am avut nici o vina, deoarece femeia venise prea tirziu, iar cind este vorba de un avort spontan nu prea ai ce sa-i faci. Noi chiar am trecut cu vederea comportamentul agresiv al barbatului, care ne-a amenintat si ne-a facut vinovati pentru moartea copilului", ne-a spus ginecologul Ioan Placinta.


Morga a refuzat sa predea parintilor trupul neinsufletit

Ion David, de profesie jandarm, a depus o cerere la Morga Spitalului Judetean, in care solicita sa i se prezinte o copie a raportului medico-legal si asteapta raspunsul oficial al medicilor de aici. De asemenea, acesta a solicitat cu o zi inainte sa vada si fisa medicala de observatie din sectia de Obstetrica Ginecologie, incheiata in dimineata zilei de 18 iunie, insa Departamentul juridic al Spitalului Judetean i-a respins cererea. "Cei de la compartimentul juridic mi-au zis ca fisa este secret profesional. E vorba insa de sotia mea, care a facut acea cerere si care are tot dreptul sa stie ce s-a intimplat. Au ceva de ascuns? Eu cred ca da, ca altfel ar fi fost de acord", acuza Ion David. Sotii David mai sint nemultumiti si de faptul ca cei de la Morga au refuzat sa le dea trupul pentru a fi ingropat. "Mi-au cerut sa le duc un act de la preotul paroh, insa cei de la Morga au spus ca nu pot sa-mi dea corpul neinsufletit, pentru ca nu au voie. Atunci de ce asistentele din Ginecologie au mai intrebat-o pe sotie daca il vrea acasa? Ca sa o amarasca si mai tare?", se intreaba sotul femeii. Deoarece simte ca este blocat sistematic in aflarea adevarului, Ion David este decis sa apeleze la serviciile unui avocat, pentru o eventuala actiune in instanta. Contactat de reporterii nostri, directorul Spitalului Judetean, Nicolae Moise, a spus ca el nu are nici o vina pentru aceasta situatie, singurii care pot remedia aceasta problema fiind cei de la Serviciul Medico- Legal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.