Local

Scandal intre medici la policlinica stomatologica

Liliana Nenciu
5 iul 2005 713 vizualizări
Medicul stomatolog Eugenia Scutaru contesta o decizie a DSP Vrancea si numirea unei colege, care sa profeseze impreuna cu ea in cabinet. Conflictul a luat amploare si a ajuns in instantele de judecata.

Doi stomatologi focsaneni si Directia de Sanatate Publica au ajuns sa-si dispute neintelegerile in justitie. Conflictul dintre medicii Eugenia Scutaru, Laura Mihalache si DSP Vrancea a inceput din luna martie, cind autoritatea medicala vrinceana a emis o decizie de numire pe post a celei din urma. Concursul organizat de DSP in luna februarie pentru ocuparea unui post in cadrul fostei policlinici stomatologice a fost cistigat de doctorul specialist stomatolog Laura Mihalache. In urma rezultatului, Laura Mihalache a obtinut o decizie de numire pe post in cadrul cabinetului stomatologic individual nr. 7, in care isi desfasoara activitatea medicul specialist Eugenia Scutaru. Sustinind ca DSP Vrancea nu are dreptul de imixtiune in cabinetul sau, Eugenia Scutaru a contestat numirea Laurei Mihalache si i-a refuzat acesteia accesul in cabinet. Conflictul urmeaza sa se transeze in instanta.


Dupa pensionarea citorva medici, in cadrul fostei policlinici stomatologice din Focsani au ramas cinci cabinete acoperite cu o singura tura. Pentru ca de la infiintare cabinetele au functionat in regim tura contratura, DSP Vrancea a decis sa organizeze concurs pentru ocuparea contraturelor vacante. In decembrie 2004, DSP a anuntat organizarea concursului pentru ocuparea unui singur post in cadrul fostei policlinici. Dupa examenul sustinut in luna februarie, doctorul specialist stomatolog Laura Mihalache a obtinut numirea, cu specificatia ca acesta va fi in cadrul cabinetului individual nr 7, in contratura cu medicul Eugenia Scutaru. De la data la care a fost emisa Dispozitia DSP, respectiv 15 martie, si pina in prezent, Laura Mihalache nu a reusit sa isi desfasoare activitatea in contratura dr. Eugenia Scutaru, care a atacat in instanta aceasta numire. Eugenia Scutaru a solicitat instantei obtinerea unei ordonante presedintiale de suspendare a Dispozitiei emise de DSP Vrancea. "Organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post de medic stomatolog in cadrul cabinetului meu individual este o absurditate. (...) Ca urmare, mentionarea numelui meu in Dispozitia 113/2005 a DSP Vrancea, precum si indicarea cabinetului meu ca fiind locul in care "persoana confirmata in functia de medic specialist stomatologie generala" isi va desfasura activitatea este un abuz", arata dr. Eugenia Scutaru in plingerea adresata DSP Vrancea. In plus, Eugenia Scutaru a motivat ca nu poate colabora cu noua colega: "De la bun inceput a venit cu impresia ca i se cuvine tot si a avut o atitudine neprotocolara. Eu nu pot lucra cu o astfel de persoana. In prima instanta nu am refuzat sa am vreun coleg, insa nu inteleg de ce se insista ca aceasta persoana sa ocupe cabinetul meu". Scutaru sustine ca a investit multi bani in mobilier si aparatura si ca singura problema este legata de spatiu, pe care Consiliul Judetean tergiverseaza sa i-l concesioneze, la presiunile mai multor persoane cu influenta, dupa cum spune. Cealalta doctorita nu se lasa nici ea. "Astept din martie sa-mi ocup postul. Eu am dat un concurs pentru obtinera acestui post, insa medicul stomatolog din Policlinica nu vrea sa faca contratura cu mine. Prin acest lucru face un deserviciu populatiei care nu are bani sa mearga la cabinetele particulare. Cei din Policlinica au contract cu CAS si sint obligati sa faca contratura. Daca doamna doctor vrea sa lucreze singura, sa-si deschida cabinet particular", considera dr. Laura Mihalache, care este decisa sa-si rezolve problema in instanta, sustinind ca este privata de posibilitatea de a-si cistiga existenta.


Autoritatile sustin pozitia doctoritei Mihalache

Atit oficialii Directiei de Sanatate Publica Vrancea cit si reprezentantii Colegiului Medicilor Stomatologi sustin pozitia dr. Laura Mihalache, recunoscind ca insa ca legislatia medicala este lacunara, situatie in care va fi destul de dificil, chiar si pentru instanta de judecata, sa decida de partea cui este dreptatea. Oficialii sanitari considera, deasemenea, ca problema are ca sursa si anumite orgolii. "Este un caz inedit in Vrancea. Am fost sesizati si am ramas si noi uimiti de refuzul doctoritei Scutaru de a lucra in contratura cu noul medic. Am convocat o adunare in cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi Vrancea si am decis sa facem o sesizare catre Colegiul National al Medicilor Stomatologi. Pina nu vom primi raspunsuri la toate aceste sesizari, nu vom putea lua masuri", ne-a spus Florin Iacob, presedintele Colegiului Medicilor Stomatologi. Referitor la motivele financiare invocate de dr. Elena Scutaru, Vasile Costin, directorul adjunct al DSP sustine ca doctorita Laura Mihalache a acceptat sa plateasca jumatate din investitia facuta. "Noi i-am permis doctoritei Scutaru sa-si modernizeze cabinetul pentru ca dumneai ne-a solicitat acest lucru. Am discutat la acel moment si am ajuns la intelegearea ca medicul care urma sa vina in contratura sa aiba o intelegere prealabila referitoare loa acea investitie. Problema spatiului nu poate fi reglementata daca concesionarea nu se face catre un cabinet format din tura si contratura", a precizat Vasile Costin, director adjunct al DSP Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.