Local

Concesionarile luciilor de apa vor fi luate la puricat

Sebastian Oancea
5 iul 2005 848 vizualizări
Subprefectul a cerut ieri dizlocarea unor sume din fondul de rezerva bugetara, pentru a ajuta eventualele gospodarii afectate de inundatii. Autoritatile se pregatesc pentru a preveni posibile inundatii in judet.

Subprefectul Manole Merchea a solicitat ieri convocarea de urgenta a unei sedinte de Consiliu Judetean pentru a se supune votului un proiect de hotarire privind dizlocarea unei sume de bani din fondul special de rezerva al judetului. Asta pentru ca, a spus Manole Merchea, in situatia in care judetul nostru se va confrunta cu problemele cu care se confrunta acum alte judete afectate de viituri, sa se poata accede mai repede la banii pentru reconstructia gospodariilor sau a infrastructurii afectate eventual in judetul nostru. Deocamdata, in judetul Vrancea, inundatiile nu au creat probleme.


Prezent la videoconferinta cu prefectii, de ieri, sustinuta de primul ministru Calin Popescu Tariceanu, alaturi de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga si de ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, subprefectul Manole Merchea a declarat ca in judetul nostru nu s-au inregistrat depasiri semnificative ale cotelor de atentie in urma ploilor de la sfirsitul saptaminii trecute. "Facem lucrari de aparare in continuare, s-au activat echipele locale de interventii, avem sub observatie toate zonele cu potential pericol de inundatii, inclusiv acumularea de la barajul Calimanesti", a spus subprefectul. In legatura cu acest aspect, oficialii guvernamentali au criticat in termeni extrem de duri concesionarile luciilor de apa, de catre multi dintre primarii din tara, acolo unde n-ar fi trebuit sa fie acumulari de apa - carora li s-a schimbat destinatia pentru folosinta piscicola ori pentru irigatii. In acest sens, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca toate concesionarile efectuate de primari acolo unde in mod normal existau amenajari pentru acumulari de apa vor fi anulate. Totodata, ministrul Vasile Blaga le-a spus autoritatilor ca le va trimite "biblia" masurilor de interventie in caz de calamitati similare celor de la Timis, Caras Severin sau Buzau, care consta intr-un manual de masuri care trebuie luate de urgenta in caz de calamitati. Aceasta "carte de capatii" le va fi data tuturor primarilor si membrilor comitetelor pentru situatii de urgenta, pentru a putea actiona la timp in caz de viituri. Subprefectul Manole Merchea a facut un apel la Grupul de Pompieri focsaneni pentru a controla albiile majore si minore ale riurilor cu potential inundabil, a rugat Politia sa elibereze o circulara in toate localitatile, pentru ca, in situatii de inundatii, sa poata fi oprita circulatia la timp. Totodata, subprefectul se va intilni astazi cu oficialii Politiei, Jandarmeriei, Pompierilor, Ambulantei si cu reprezentantii Romtelecom, pentru a stabili frecventele de comunicare prin statii de emisie - receptie, in cazul in care reteaua de telefonie va fi afcetata de eventuale averse de ploaie. La apelul sefului Guvernului, care a declarat ca se vor initia noi campanii de solidarizare cu cele 13 judete afectate de ploile de la sfirsitul saptaminii (Teleorman, Olt sau Arges), Prefectura Vrancea ar putea initia in plan local o astfel de campanie, asa cum a facut-o pina acum cu stringerea de ajutoare pentru sinistratii din Timis, Caras Severin sau Buzau.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.