Local

Consilierii tineri vor fi dadaciti de cei adulti

Iulia Crețu
4 iul 2005 608 vizualizări
Desi pentru majoritatea liceenilor din Focsani a venit vacanta, cei 23 de alesi ai adolescentilor din Consiliul Local al Tinerilor isi continua munca pentru sustinerea intereselor colegilor lor.

Desi pentru majoritatea liceenilor din Focsani a venit vacanta, cei 23 de alesi ai adolescentilor din Consiliul Local al Tinerilor isi continua munca pentru sustinerea intereselor colegilor lor. La acest sfirsit de saptamina, "micii politicieni" au inceput cea de-a doua sedinta de training organizata de reprezentantii Asociatiei Master Forum Bucuresti, in colaborare cu coordonatorii proiectului CLT Focsani, care se va desfasura pe parcursul a cinci zile. La intilnirea de lucru de simbata au participat si trei consilieri adulti, Gheorghe Iorga, Gabriel Negoita si George Mateescu, care au apreciat dorinta de schimbare si de corectitudine a adolescentilor focsaneni. Si pentru ca activitatea lor sa fie productiva, cei mici vor fi calauziti in domeniul politic de membrii Consiliului Local. Fiecare politician adult va "avea in grija" cite un reprezentant din rindul tinerilor. "Voi ati dovedit ca aveti in minte acel graunte de politician. Inceputul se face in cadrul CLT insa, va astepta o munca grea. Va trebui sa demonstrati ca aveti ceva de spus, ca va bucurati de increderea celor din jur si ca aveti capacitati. Tot acest efort merita, veti avea si satisfactii si aprecieri adevarate", le-a spus tinerilor consilierul local Gabriel Negoita. Consilierii tineri focsaneni vor participa in luna august la o sesiune de intilniri cu colegii lor din celelalte consilii ale copiilor si tinerilor din tara. Reuniunea nationala se va desfasura in localitatea Crisan, din judetul Tulcea, iar aici adolescentii politicieni vor putea schimba impresii si vor invata mai multe de la colegii lor. Consiliul Local al Tinerilor Focsani va fi reprezentat la intilnirea din Delta de primarul Ioana Zvic, viceprimarul Razvan Neacsu, doi consilieri si doi coordonatori ai proiectului. Deplasarea va fi finantata de Primaria Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.