Local

Oprisan spune ca prefectul este un infractor!

Sebastian Oancea
28 iun 2005 777 vizualizări
Seful Consiliului Judetean il acuza pe prefectul Ion Oprea de instigare la savirsirea infractiunilor de fals si uz de fals. Acuzatiile se bazeaza pe un raport al secretarului Prefecturii, Constantin Mindrila.



Privatizarea SC Drumuri si Poduri SA a fost aminata de consilierii judeteni. La sedinta de ieri a CJ, pe ordinea de zi se afla si proiectul de hotarire privind desemnarea administratorului special si a supraveghetorului financiar al societatii Drumuri si Poduri. Proiectul de hotarire nu a putut fi supus votului consilierilor din cauza faptului ca Prefectura Vrancea a contestat in instanta de contencios administrativ ultima hotarire de CJ, prin care s-a votat declansarea procesului de privatizare a societatii drumarilor. Presedintele CJ, Marian Oprisan, a aminat supunerea la vot a proiectului de hotarire pina cind instanta de contencios administrativ se va pronunta cu privire la legalitatea sau nelegalitatea hotaririi prin care s-a votat declansarea procesului de privatizare a SC Drumuri si Poduri SA. La sedinta CJ de ieri, Marian Oprisan l-a acuzat pe prefectul Ion Oprea de instigare la savirsirea infractiunilor de fals si uz de fals. Pe scurt, Prefectura Vrancea a inaintat un referat CJ - ului, prin care solicita revocarea hotaririi de declansare a procesului de privatizare. Solicitarea avea la baza faptul ca hotarirea a fost votata cu ajutorul a doi consilieri PSD care se aflau in conflict de interese, firmele acestora - specializate pe constructii si materiale de constructii - avind relatii comerciale cu societatea drumarilor. Oprisan a acuzat-o atit pe seful serviciului juridic din cadrul Prefecturii, Mioara Flenchea, cit si pe prefectul Ion Oprea, de fals, uz de fals, respectiv instigare la fals si uz de fals atunci cind Institutia Prefectului a solicitat revocarea hotaririi CJ. Dupa ce a facut un adevarat rechizitoriu verbal in plina sedinta, Marian Oprisan a cerut sefului Politiei vrincene sa se autosesizeze in ceea ce priveste presupusa savirsire a infractiunilor mentionate, de catre Mioara Flenchea si de catre Ion Oprea. Pe de alta parte, Oprisan a prezentat un referat intocmit de secretarul Prefecturii, Constantin Mindrila, prin care acesta sustine, in contrapartida cu prefectul, ca hotarirea privind declansarea procesului de privatizare a SC Drumuri si Poduri Vrancea este legala! Pe acest considerent, Oprisan a facut o disertatie acuzatoare la adresa prefectului Ion Oprea, pe care l-a acuzat public de instigare la savirsirea infractiunii de fals si uz de fals. "Se minte la cel mai inalt nivel in cererea inaintata de Prefectura. Se afirma ca ni s-a cerut revocare hotaririi CJ - aceste infractiuni au fost executate pentru a crea un prejudiciu SC Drumuri si Poduri Vrancea", a declarat, in plen, presedintele CJ, Marian Oprisan.


Oprisan vrea anticipate in Vrancea!

Marian Oprisan a declarat ieri, in plenul ultimei sedinte de CJ, ca, "in situatia in care guvernantii actuali din Vrancea nu vor face nimic pentru acest judet", consilierii PSD, in frunte cu el, pina la ultimul membru supleant, isi vor da demisia in bloc, pentru a declansa alegeri anticipate in Vrancea. Teoretic, acest fapt s-ar putea intoarce impotriva PSD, care ar putea pierde majoritatea pe care o detine in CJ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.