Local

Laleaua Neagra a Politiei vrincene, pusa pe liber de Blaga

Sebastian Oancea
22 iun 2005 2335 vizualizări
Seful de cadre al politistilor, Aurel Dragnea - scos la pensie

Fostul sef de cadre al Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea, comisarul sef Aurel Dragnea, a fost scos la pensie de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Poreclit "Laleaua Neagra" de catre colegii din IJP, Aurel Dragnea a fost scos la pensie prin decizie a ministrului Blaga cu 6 luni inainte de a i se implini termenul. Desi s-a vehiculat ca insusi inspectorul sef al IJP Vrancea, comisarul Viorel Serbanoiu, i-ar fi avizat prelungirea termenului cu inca 6 luni, comandantul Politiei vrincene a negat acest lucru. "Decizia de pensionare i-a sosit de la Minister si va produce efecte la sfirsitul acestei luni, pe data de 30 iunie 2005. Este adevarat ca a venit la mine si mi-a spus ca ar vrea sa-si faca termenul complet ca sa iasa la pensie si sa beneficieze de facilitatile acordate de lege la implinirea numarului legal de ani, integral, insa nu am aprobat acest lucru. Vom gasi alt om pentru postul pe care-l va elibera domnul Dragnea, post care va fi ocupat prin concurs", a declarat comisarul Viorel Serbanoiu. Aurel Dragnea a fost seful Serviciului de Management si Resurse Umane in cadrul IJP Vrancea. El a raspuns de tot ce a insemnat incadrari pe functii, transferuri din tara in judet si din judet in tara, pe linie de cadre ale Politiei. Si tot Aurel Dragnea, poreclit de colegi "Laleaua Neagra", a fost mentionat de cotidianul Romania Libera ca fiind unul dintre fostii militieni care, la Revolutia din decembrie \'89, a dat ordin ca trupele USLA sa traga in populatia din Focsani. Pe linie de partid, inainte de 1990, Dragnea a fost si secretar al Biroului Organizatiei de Baza al PCR, a fost coleg in Comitetul Central al UTC cu Octav Cozminca, fostul presedinte executiv al PSD, dar si cu vestitul Toma Zaharia, fost ministru secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, in guvernarea de trista amintire a PSD. Se pare ca functia sa de sef de cadre la Politia vrinceana, din 1991 si pina acum, i-a adus o serie de beneficii, printre care si o somptuoasa vila in punctul Punga din statiunea Soveja.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.