Local

Secretarul comunei Vinatori, la un pas de a fi linsat

Sebastian Oancea
21 iun 2005 633 vizualizări
Petrica Mardare este acuzat de localnici ca a improprietarit abuziv potentatii PSD. "Ne punem mamaliga in traista si mergem la Basescu daca nu-ti dai demisia!"

Secretarul comunei Vinatori a fost la un pas sa fie linsat de cetatenii comunei. Ieri, in sala de sedinte a Consiliului Local, secretarul Petrica Mardare era inconjurat de peste 20 de cetateni care il acuzau pe rind ca a improprietarit ilegal, cu terenurile lor, potentati locali ai comunei, dar si pe el insusi. Oamenii revoltati i-au reprosat lui Mardare ca "si-a batut joc de comuna" timp de 15 ani, de cind este secretar al localitatii, ca, in calitate de presedinte al Comisiei de Aplicare a Legii 18/1991 privind reconstituirea dreptului de proprietate, a improprietarit abuziv anumiti potentati ai comunei, printre care si pe fostul primar - Gabriel Mihalache, actualmente consilier local PSD. Cetatenii i-au cerut public demisia "agentului imobiliar al lui Oprisan", asa cum l-au numit pe secretarul Mardare, amenintind ca vor ajunge la presedintele Traian Basescu pentru a-i semnala abuzurile la care s-a dedat acesta in ultimii 15 ani. Demersurile pe care nemultumitii le-au intreprins in ultimii ani au fost inaintate inclusiv noului prefect. Ei au reusit sa anuleze in instanta 12 titluri de proprietate acordate abuziv de Mardare, inclusiv acela propriu - pentru o jumatate de hectar, despre care Mardare spune ca, pentru a repara greseala, si l-a anulat singur. "Eram cetatean si am cerut jumatate de hectar de la Comisie, si mi s-a aprobat jumatate de hectar, pe Legea 18", a motivat Petrica Mardare. "Inclusiv directori si juristi din IAS s-au declarat handicapati ca sa fie improprietariti, fostul primar Mihalache a motivat ca vacile polueaza si nu pot fi duse la pascut pe islazul comunal, de aceea l-a dat la diversi!", ne-au spus localnicii. Acestia au mai "amenintat" ca vor sa scoata din arhive registrul din 1959, in care erau inscrisi fostii proprietari, ca sa demonstreze modul abuziv in care secretarul Mardare, in calitate de presedinte al Comisiei de Aplicare a Legii 18/1991, a improprietarit potentatii comunei. "Ne punem mamaliga in traista si mergem la Basescu! Daca nici el nu este in stare sa trimita o comisie care sa faca dreptate aici...", au spus, hotariti, oamenii. Cu toate ca era inconjurat de peste 20 de cetateni gata sa-l linseze, secretarul comunei a spus ca se simte curat ca lacrima. "Eu am constiinta impacata si nu pot sa-mi dau demisia", le-a spus Mardare oamenilor adunati sa-l traga la raspundere. "Anumite aspecte legate de petitia pe care am primit-o de la cetatenii comunei Vinatori, in legatura cu unele aspecte negative in activitatea secretarului Mardare s-au confirmat, in urma efectuarii unui control de catre Prefectura Vrancea. Raportul a fost inaintat tuturor institutiilor abilitate sa ia masuri in acest caz, in speta - Politie, Parchet si Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara", a declarat prefectul Ion Oprea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.