Local

Strandul, singurul loc sigur pentru scaldat

Liliana Nenciu
14 iun 2005 775 vizualizări
Plajele Doaga si Putna nu indeplinesc conditiile impuse de Directia de Sanatate Publica

Strandul este singurul loc sigur pentru scaldat, potrivit ultimelor verificari desfasurate de Directia de Sanatate Publica Vrancea. In ceea ce priveste apele de la Doaga si Putna, cele mai cautate plaje pe timpul verii, specialistii din cadrul DSP spun ca acestea nu corespund normelor de calitate impuse. "Nu s-au inregistrat cazuri deosebite de boli de piele sau alte afectiuni din cauza a acestor ape, insa este foarte bine ca acestea sa fie evitate. Daca s-ar ocupa cineva de Putna si Doaga, poate lucrurile s-ar schimba in bine. Deocamdata singurul loc mai sigur ramine strandul, insa nici acesta nu indeplineste toate conditiile in ceea ce priveste calitatea apei. Apa dintr-un strand trebuie schimbata zilnic, iar bazinul trebuie dezinfectat permanent. Si grupurile sanitare au un rol foarte important pentru sanatatea pielii. Chiar daca sint anumiti factori de risc in apa, acestia pot fi indepartati cu ajutorul apei curate", ne-a spus Marina Maiorov, directorul adjunct in cadrul DSP Vrancea. Medicii mai recomanda amatorilor de plaja sa aiba mare grija cu expunerile prelungite la soare, in intervale de timp necorespunzatoare. Acestia recomanda sa se faca plaja intre orele 11.00-15.00. "Este mai indicat sa se iasa afara la primele ore ale diminetii sau spre apus, cind razele soarelui isi pierd puterea. Palaria este un accesoriu vestimentar care nu trebuie sa lipseasca, deoarece asigura o buna protejare a capului. O alta masura preventiva o constituie hidratarea. In perioadele caniculare trebuiesc consumate minimum doi litri de apa pe zi, nu toata cantitatea de apa o data, ci pe parcursul zilei. De asemenea, trebuie sa ne straduim sa eliminam bauturile alcoolice, cafeaua sau sucurile cu chimicale, care sint contraindicate. Aparitia unor simptome precum ameteli, lesinuri, pierderi de cunostinta constituie un motiv de prezentare la medic cit mai repede posibil", ne-a spus medicul Nicolae Varasciuc, directorul SAJ Vrancea. Acesta a mai adaugat ca trebuie marita frecventa dusurilor si bailor cu apa la temperatura pielii. De asemenea, in perioadele cele mai calde din zi nu trebuie facut efort fizic sustinut. In caz de insolatii, iaurtul poate fi considerat un bun remediu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.