Local

Uitucul Dan Radovici

Mihai Boicu
9 iun 2005 1053 vizualizări
Radovici, obligat sa plateasca TVA de 1,5 miliarde de lei

Danira Solar, firma fostului viceprimar al Focsaniului Dan Radovici, a fost obligata de Camera de Conturi Vrancea sa plateasca 1,5 miliarde de lei in contul constructiei Centrului de plasament de tip familial "Sf. Maria" din Golesti, pentru copiii bolnavi de SIDA. In timpul controlului efectuat de Camera de Conturi la Directia Generala a Finantelor Publice Vrancea s-a constat ca Danira Solar nu a declarat in anii 2002- 2003, cind s-a realizat lucrarea, operatiuni scutite de TVA. Firma putea cere acest lucru, avind in vedere ca investitia, in valoare de aproximativ 5 miliarde de lei, a fost realizata cu finantare Phare. De asemenea, nici Directia pentru Protectia Copilului nu a solicitat si nu a obtinut certificat de scutire de TVA. In urma inspectiei Camerei de Conturi la firma lui Dan Radovici s-a constat ca in perioada iunie 2002- iulie 2003 aceasta nu a inscris in facturile pentru lucrarile realizate TVA in suma de 952,9 milioane de lei, care ar fi trebuit declarata si platita la bugetul de stat. La aceasta suma s-au mai adugat inca 434 de milioane de lei dobinzi de intirziere si 117,1 milioane de lei penalitati de intirziere. In total, suma pe care trebuie sa o plateasca Danira Solar este de 1,5 miliarde de lei, pentru care Camera de Conturi a emis o decizie de impunere catre Administratia Finantelor Publice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.