Local

Tsunami la Marasesti

Mihai Boicu
9 iun 2005 827 vizualizări
Locuitorii orasului au fost pacaliti ca s-a spart barajul de la Calimanesti

Locuitorii orasului Marasesti au aflat marti seara o veste care a dat fiori multora dintre ei: s-a spart barajul de la Calimanesti. Potrivit primarului Emilian Brasov, vestea a fost data de trei localnici, in jurul orei 21.00, care se intorceau de la pescuit de pe Siret. Acestia au trecut prin cartierele care sint locuite de romi si-au inceput sa strige ca s-a spart barajul. Pacaleala a prins, mai ales ca in zare vaporii de apa care se ridicau din pamint dadeau impresia unor valuri care se indreptau spre oras. Imediat, romii si-au luat bunurile cele mai de pret si au inceput sa fuga din oras. Primarul Emilian Brasov a fost alertat de

romii speriati, insa spune ca nu a crezut ca este adevarat, deoarece orasul ar fi fost maturat daca intr-adevar se spargea barajul. Acesta a dat dispozitie ca de la statia electronica sa se anunte ca nu este nici un pericol, si apoi s-a deplasat spre barajul de la Calimanesti, unde a constat ca nu se intimplase nimic. "De la gara pina la marginea orasului erau numai carute cu tigani, unii erau pe jos, cu vacile dupa ei", ne-a declarat primarul Emilian Brasov. Edilul a reusit abia pe la miezul noptii sa-i convinga pe romi sa se intoarca la casele lor. Restul locuitorilor nu s-au speriat asa usor si au iesit in fata locuintelor lor pentru a vedea ce se intimpla. "A fost cea mai buna aplicatie, fara a fi dirijata", a mai spus primarul. Acesta a constatat astfel ca romii reactioneaza mult mai repede in fata unui pericol decit romanii, poate si din cauza faptului ca nu au prea multe de pierdut. Acum, primarul Brasov vrea sa-i depisteze pe cei trei "glumeti" care au pus pe jar un oras intreg si sa-i amendeze.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.