Local

Doctorul Andronache, militianul Spitalului Judetean

Liliana Nenciu
7 iun 2005 3509 vizualizări
Chirurgul le-a interzis reporterilor "Ziarului de Vrancea" sa mai discute cu internatii

Desi abia se mai linistisera apele in cazul medicului chirurg Mugurel Andronache, acesta iese din nou la rampa si-si insuseste nefondat meseria de politist al Spitalului Judetean. Ieri, chirurgul a fost medic de garda si le-a interzis reporterilor "Ziarului de Vrancea" sa mai ia legatura cu internatii de la sectia Chirurgie. Medicul Andronache le-a spus ziaristilor ca, de acum incolo, relatia dintre mass-media si aceasta sectie va functiona dupa regulamentul Politiei. "Toate relatiile despre pacienti le puteti lua de la purtatorul de cuvint, el trebuie sa le stie pe toate. De acum incolo regulile vor fi stricte, va fi ca la militie", ne-a spus dr. Mugurel Andronache si ne-a poftit pe hol, dincolo de usa sectiei. Desi la Chirurgie erau cinci pacienti, victime ale accidentelor rutiere si ale agresorilor, doctorul Andronache a considerat ca nu putem lua de la acestia nici un fel de informatii, care sa ne ajute in demersul jurnalistic. Reamintim cititorilor ca medicul Andronache are o repulsie fata de presa si este iritat de prezenta oricarui jurnalist in incinta Spitalului. Aceasta atitudine este datorata si faptului ca medicul in cauza a avut mai multe conflicte atit cu presa scrisa, cit si cu televiziunea, dupa ce anul trecut a fost acuzat de malpraxis si a fost la un pas de a-i fi retras dreptul de a mai profesa ca medic chirurg. Urmarit de ideea ca ar putea reveni din nou pe prima pagina a cotidianelor locale, medicul isi ia masuri de precautie prin interzicerea accesului ziaristilor catre "misterele" lumii medicale. De mentionat este faptul ca, pe linga profesia de medic chirurg, acesta detine si functia de purtator de cuvint al Colegiului Medicilor Vrancea, insa acest lucru nu imbunatateste cu nimic relatia cu presa. Nici colegii sai nu-i pot intelege comportamentul, mai ales ca l-au considerat o persoana sociabila si comunicativa, oferindu-i pozitia de purtator de cuvint. "Colegiul Medicilor Vrancea are un purtator de cuvint caruia ii dam toate informatiile pentru presa. De curind s-a schimbat codul deontologic al medicilor, care presupune ca relatiile colegiale sa fie foarte bune. Nu-mi pot explica de ce reactioneaza asa", ne-a spus Elena Busila, medic psihiatru si membru al Colegiului Medicilor. Singurul care poate remedia aceasta situatie este medicul Nicolae Moise, directorul Spitalului Judetean. "Nu cred ca a procedat corect deoarece el nu are nici o autoritate. Nu este nici sef de sectie, nu trebuia sa va dea afara. Putea chiar sa va dea informatii necesare despre bolanvii aflati in sectia Chirurgie. O sa iau masuri in aceasta privinta", ne-a spus dr. Nicolae Moise, directorul Spitalului Judetean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.