Local

Spitalul Judetean a renuntat la doi furnizori

Liliana Nenciu
31 mai 2005 574 vizualizări
Au fost descoperite nereguli la contractele de furnizare de alimente

La aproape o luna de zile de cind doctorul Moise a preluat friiele Spitalului Judetean, lucrurile au inceput sa se schimbe in privinta contractelor incheiate cu anumite firme. Noul director spune ca neregulile descoperite in urma licitatiilor, in cazul a doua societati care aprovizionau Spitalul cu gem, compot, conserve, respectiv cu piine, l-au lasat fara cuvinte. "Exista reguli bine stabilite pentru firmele care aprovizioneaza unitatile spitalicesti cu paturi. Firma presedintelui Camerei de Comert, Sorin Vornic, care ne aproviziona cu gem, compoturi, gem si ulei, nu avea o magazie proprie si nici cel mai mic pret. Acesta a venit la licitatie cu cel mai mic pret si le-a inchis gura tuturor depozitelor. Dar el urma sa cumpere produse tot de la ele si nu i-au mai dat. Nici contractul nu prea era legal, de exemplu nu s-au respectat termenele de contestatie. In ceea ce priveste firma de la Botirlau, care ne aproviziona cu piine, aici au fost descoperite nereguli la gramajul produselor. In contract se specifica ca fiecare piine sa cintareasca 100 de grame, insa in urma verificarilor efectuate de compartimentul Audit al Spitalului am descoperit ca acestea cintareau doar 80- 85 de grame", ne-a spus Nicolae Moise, directorul Spitalului Judetean. SC Fresco SRL, firma lui Sorin Vornic, a renuntat de buna voie la contract. Spitalul Judetean a rezilitat si contractul cu firma din Botirlau, Fabio Impex SRL, care a trimis dupa aceea o adresa ca renunta la contract. In urma acestor nereguli descoperite, Vasile Dima, seful Serviciului de Aprovizionare si-a dat demisia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.