Local

Sahistii din Gradina Publica, intimidati de jucatorii de barbut

Dana Chiorescu
27 mai 2005 780 vizualizări
Zona destinata pasionatilor de sah din Gradina Publica din centrul Focsaniului a fost infiintata inainte de anii '80 si a trecut prin multe modificari de-a lungul timpului. De la mesele si scaunele de lemn din perioada comunista, astazi, amatorii de sah din orasul nostru au un sector frumos, acoperit, cu mese speciale. Pasiunea pentru joc si prieteni a ramas aceeasi. In schimb, mai nou, in zona clubului Sahistilor se joaca si rummy, table si barbut pe bani. Am stat de vorba cu citiva dintre cei care isi petrec ore intregi din timpul liber in acest colt al orasului. Opinia lor despre acest aspect o puteti afla din sondajul urmator.



Ion Vasile, 45 de ani, strungar, Focsani

"Nu e legal, dar nu cred ca joaca jocuri de noroc. Aici vin mai mult pensionari, nu au de unde sa joace pe bani. Au o pensie amarita, unde sa o dea, aici sau la intretinere? Joaca sah, rummy, se recreeaza. Poate seara, tirziu, sa vina din acei care joaca pe bani, dar cine sta sa ii pindeasca? Oricum nu mi se pare normal. Eu nu joc, doar ma uit, ma recreez, mai uit de datoriile de la bloc. Se discuta de fotbal, de intretinere ca e mare, ca nu au oamenii bani sa o plateasca... Oamenii necazurile si le discuta aici. Astia nu se tin de cuvint sa ne mareasca pensiile... Sa ne ducem in statiune nu avem bani... Ia intrebati-ne de cind nu am fost intr-o statiune. Asta ne este statiunea noastra. Noroc de primarul acesta, de Bacinschi, ca altfel, nici locul acesta nu il aveam. E bine ca l-a amenajat, ca nu mai ploua, sta lumea si pina dimineata aici. O sa-si petreaca si mai mult timpul de acum, ca a venit vara, caldura..."




Petre Enache, 73 de ani, pensionar, Focsani

"Se poate. Eu sint mai sincer si va spun, dar nu aici sa puneti intrebarile, pentru ca nu va va spune nimeni. Daca vreti sa stiti adevarul, veniti, uitati-va, intrebati politia, dar cineva care sa va spuna... Eu stiu, dar ... Nu aici aflati adevarul. Bagati aparatele in genti si mergeti ca niste spectatori. Uitati-va si la sah, si la alte mese... vedeti cum se minuiesc bani..."




Neculai Chiriac, 73 de ani, medic pensionar, Focsani

"Eu vin foarte rar aici. Ocazional. Joc si sah, dar «imi pierd timpul» mai mult pe la biblioteca. De regula vin pentru a privi la o partida de sah sau sa vad ce mai fac cetatenii pe aici, sau sa ma intilnesc cu altii. Se zice ca sint si de acestia care vin si isi organizeaza mici jocuri de noroc. Nu mi se pare nici normal, nici legal, si nu este nici un exemplu bun pentru tinerii care vin aici sa se recreeze. Vin si copii, vine tineret sa priveasca la sah. Azi e mai intunecat si nu au prea venit, dar in mod normal sint multi tineri care vin aici. Si copilasii cu ghiozdanul, cind vin de la scoala, trec pe aici sa vada o partida de sah. Cam in coltul ala, va spun cu titlul informativ, se mai obisnuieste si sa se joace zaruri pe bani. Ar trebui sa se faca ceva in acest sens. Si gardienii si politia ar trebui sa intervina. Inclusiv consilierii, care sint platiti de catre noi pentru a organiza anumite probleme din viata societatii noastre. E bine ca au acoperit aceste mese, desi cel care a facut-o nu a fost priceput. Trebuia sa faca o sarpanta, cu parte de scurgere laterala..."




Petrut Pop, 26 de ani, brutar, Focsani

"Nu vin des ci ocazional, cind am timp. Privesc, mai si joc citeodata sah. Cam de doua ori pe saptamina, in timpul liber. Ma pricep, uneori mai invat de la cei mai in virsta. Nu am vazut si nu am auzit sa se joace aici jocuri de noroc. Nu e legal, dar pentru recreere, pentru destindere..."




Sile Doran, 56 de ani, vinzator seminte, Focsani

"Am fost si la primar sa se ia de astia beti, care rup... si s-a luat de ei. Intrebati pe cine vreti, om serios nu... Eu stau de foarte mult timp prin parc dar nu am vazut pe nimeni care joaca barbut aici. Daca s-ar juca, eu as sti sigur. Pe cuvintul meu de om! Nu este adevarat, este totul dusmanie! Dar veniti inopinat sa vedeti daca se joaca. De cind e parcul acesta aici eu nu am vazut asa ceva. Nu vedeti ca acum se joaca fotbal pe bani?"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.