Local

Vremea schimbatoare imbolnaveste vrincenii

Liliana Nenciu
27 mai 2005 808 vizualizări
Umezeala, diferentele de temperatura si polenul provoaca tuse, dureri de cap, crize de astm si somnolenta.

Vremea schimbatoare din ultimele zile, cu diferente mari de temperatura, presiune si multa umezeala, a inceput sa se faca simtita in rindul cardiacilor, astmacilor si nu numai. In fiecare zi, la Spitalul Judetean se prezinta persoane, de toate virstele, care acuza dureri puternice de cap, tuse, crize de astm, stare generala proasta, oboseala si somnolenta. "Vremea instabila si polenurile determina anumite indispozitii de sanatate la unele persoane mai sensibile. Acum vin destul de multi care sint alergici la diferite polenuri specifice acestei perioade si carora, atunci cind ploua, le este mai bine, iar atunci cind este vreme mai uscata, cind polenurile se raspindesc mai usor, le este mai rau. Aceste persoane vin cu tuse seaca iritativa. Sint cite doua-trei cazuri pe zi. Pentru ca nu putem influenta vremea, este bine ca cei care se stiu alergici sa isi ia tratamentul prescris de medic, iar cei care dezvolta o astfel de alergie pentru prima oara trebuie sa-si faca investigatii de specialitate", ne-a spus medicul Beatrice Balan. Despre alergiile de primavara, doctorul alergolog Constantin Dumitru spune ca acestea sint provocate in general de polenul florilor de castan, de iarba, de puful de plop sau de florile de salcim. "In luna mai, manifestarile alergice predominante sint la factori de mediu atmosferic, respectiv polenul si mucegaiurile. Peste 10% din alergiile respiratorii au drept cauza alergia la polen. Manifestarea clinica este in general usoara, la inceput. Se declanseaza mai intii cu o rinoconjunctivita, in special dimineata, cind concentratia de polen este mai mare, si este descrisa de pacienti ca un stranut repetat. Netratata, o astfel de alergie duce apoi la o tuse seaca, senzatii de lipsa de aer si crize de astm. De aceea este bine ca, inca de la primele simtome, pacientul sa se prezinte la medic, pentru a nu interveni complicatii", a mai adugat alergologul Constantin Dumitru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.