Local

Alegerile de la Obstea Nereju pot fi validate

Mihai Boicu
24 mai 2005 1114 vizualizări
Vechea conducere trebuie sa predea documentele originale ale alegerilor pentru validarea rezultatului.

Disputele in instanta pentru conducerea Obstii Nereju, care administreaza peste 5.000 de hectare depadure, au fost cistigate pina acum de Vasile Caluian, fostul primar al comunei. Pavel Floroiu, fostul presedinte al obstii, a contestat rezultatul alegerilor din 27 martie, si a refuzat sa puna la dispozitia noii conducerii documentele originale incheiate la alegeri. Vasile Caluian a cerut Judecatoriei Focsani ca Pavel Floroiu sa fie obligat prin ordonanta presedentiala sa predea actele originale pentru validarea rezultatului votului dat in urma cu doua luni de obsteni si a avut cistig de cauza. Fostul presedinte a atacat hotarirea si a cerut pe, de o parte, anularea acesteia si, pe de alta parte, suspendarea aplicarii ei. Vasile Caluian a cistigat procesul privind anularea ordonantei presedentiale pe data de 12 mai, iar ieri pe cel privind suspendarea acesteia. Alegerile de la Obstea Nereju din 27 martie s-au desfasurat sub semnul luptei dintre taberele conduse de Pavel Floroiu si de Vasile Caluian. Cel din urma si sustinatorii sai au reclamat in mai multe rinduri in ultimii ani neregulile privind taierile legale si ilegale din obste. "Primim amenintari in permanenta la adresa noastra. Au venit primarul, viceprimarul si seful de post cind eram plecat la Arad, dar si cind eram acasa. M-au luat cu injurii, de ce nu ma las de «firma» Caluienilor", ne-a spus obsteanul Gheorghe Enache. Vasile Caluian sustine ca recentele controalele efectuate la Obstea Nereju nu au scos nimic la iveala din neregulile reclamate in ultimii ani de obsteni. Gheorghe Enache a facut, drept proba a taierilor ilegale, peste 40 de fotografii ale unor cioate nemarcate din padurile obstii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.