Local

Daca va veni un Tepes la putere sa stopeze toata distrugerea asta facuta de ei!

Dana Chiorescu
20 mai 2005 650 vizualizări
Jaful din padurile vrincene continua de ani buni, fara sa fie luata nici o masura concreta. In unele zone, padurea pe o suprafata de sute de hectare aproape ca nu mai exista din cauza exploatarilor abuzive. Sute de cioate de arbori, trunchiuri de copaci pur si simplu sfirtecate si chiar luminisuri in inima padurii. Defrisarile din unele localitati s-au observat si din elicopterul pus la dispozitie de Directia Silvica Vrancea. Cine cred vrincenii ca se fac vinovati de aceasta situatie, cum ne afecteaza pe toti iresponsabilitatea celor care taie arbori in masa si ce masuri cred acestia ca ar trebui luate, puteti afla din rindurile de mai jos.



Eugen Cristian, conducator auto, 53 ani, Cotesti

Bineinteles ca afecteaza clima, insa nu cunosc nimic concret despre furat, cu toate ca sint sofer. Intr-adevar se fura, si trebuie sa se sisteze o data, sa nu se mai taie. Taierile haotice afecteaza stratul de ozon, se modifica clima, au loc rupturi de teren, nu mai este pamintul bine intepenit, cum se aude si la televizor. Nu este normal sa se fure, dar daca cei mari dau ordinul asta, se face. Cei care sint, mai ales particularii, cum au luat-o si taie, sa reinnoiasca, sa planteze. Sa cumpere, nu stiu. De ce se numeste proprietate personala? Asta sa faca, sa nu mai ramina terenurile astea libere si sa se taie pe capete. Nu cred ca sint organizatii, pentru ca taierile se fac din partea inspectoratului, adica la ocol. Este vina celor care pazesc.


Anonima, Focsani

Nci nu are rost sa vorbim. Degeaba mai vorbim, ca nimeni nu face nimic. Si eu am fost intr-o situati similara, si nimeni nu a facut nimic.



Vasile Tudor, 52 ani, Focsani

Ce parere sa am? Nu e ceva normal. Distrugi padurea, distrugi tot. Eu zic ca nimeni nu se duce sa taie de aiurea, ci se cunoaste cu padurarul, eu stiu? Cred ca autoritatile i-au sprijinit pe cei care au furat, nu stiu ce masuri ar trebui luate, ce hotaraste legea, insa nu cred ca va ajunge cineva la inchisoare. Amenda poate ii da, dar inchisoare nu.




Stancu Zara, 60 ani, pensionar, Focsani

Toata lumea stie ce s-a facut in Romania si in Vrancea. Totul se datoreaza conducerii, partidului care a fost inainte. De la revolutie incoace ei au dat friu liber sa se imbogateasca toti nenorocitii. Daca erau mina de fier sa se gindeasca si ce vine in urma lor, nu faceau asta, dar ei s-au gindit atit cit traiesc ei. Restrictiile Comunitatii Europen au fost nesocotite, s-a trecut peste recomandari. Ei tin cont de demersurile europene doar in favoara lor, atit, nu pentru intreaga tara. Nu tin cont de ideea ce este esential pentru tara, ca sa ramina si urmasilor. Afacerea a plecat de la virf. Ecosistemul se va reface in ani, daca va veni un Tepes la putere sa stopeze toata distrugerea asta facuta de ei. Numai in cazul asta. Pe cei de acum i-am votat cu dragoste extraordinara, am zis ca vor stopa tot, vor da niste legi, sa confiste averile celor care ne-au furat tara, dar nu fac nimic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.