Local

Drumuri si Poduri, privatizata pe mina unui datornic

Mihai Boicu
20 mai 2005 649 vizualizări
Consiliul Judetean a pierdut procesul cu Drumuri si Poduri, insa trebuie sa plateasca numai 23 din cele 85 de miliarde de lei cerute. Consilierii sint convocati azi pentru a vota privatizarea societatii.

Consiliul Judetean Vrancea poate fi multumit ca a pierdut procesul cu SC Drumuri si Poduri SA, deoarece trebuie sa plateasca numai a patra parte din datorie. Societatea a somat actionarul unic sa-si plateasca datoriile de 85 de miliarde de lei. Desi in unele documente CJ recunoaste aceasta datorie, in instanta a sustinut ca datoreaza doar 23 de miliarde de lei. Hotarirea Tribunalului Vrancea este executorie si poate fi atacata printr-o cerere in anulare. Astazi, consilierii sint convocati pentru a treia oara sa voteze inceperea privatizarii SC Drumuri si Poduri SA. Printre ei se afla si pesedistul Victor Roman, care a votat la toate sedintele precedente, desi una dintre societatile sale este in litigiu cu SC Drumuri si Poduri SA pentru ca nu i-a platit 400 de milioane de lei

CJ a pierdut procesul cu SC Drumuri si Poduri SA la Tribunalul Vrancea de o asa maniera incit se poate spune ca a cistigat. Conducerea societatii, presata de situatia financiara dezastruoasa, a somat in instanta CJ sa-i plateasca datoria din anii 2003 si 2004, care se ridica la 85 de miliarde de lei. Chiar daca la inceputul anului Marian Oprisan recunostea aceasta datorie, in instanta lucrurile s-au schimbat. In intimpinarea depusa la dosar, CJ a aratat ca, in urma unei verificari in contabilitatea institutiei, s-a ajuns la concluzia ca datoria catre societate este de numai 22,3 miliarde de lei. SC Drumuri si Poduri SA a depus in replica la dosar o adresa trimisa de CJ la Directia Generala a Finantelor Publice, in care se recunostea ca datoria la data de 31 decembrie 2004 era de 81,8 miliarde de lei. Drumurii au aratat ca la aceasta suma se mai adauga inca doua facturi, de trei miliarde de lei, respectiv 395 de milioane de lei. Cu toate acestea, instanta a dat dreptate SC Drumuri si Poduri SA numai pentru suma de 22,3 miliarde de lei si a respins cererea privind restul sumei. Hotarirea Tribunalului este executorie si nu mai poate fi atacata decit printr-o cerere in anulare. CJ nu are nici un interes sa faca acest lucru, avind in vedere ca i-au fost recunoscute datorii de patru ori mai mici decit cele reclamate de drumari.

Consilierul Victor Roman se judeca cu Drumuri si Poduri

Marian Oprisan a convocat astazi o noua sedinta in care unicul punct de pe ordinea de zi este votarea declansarii privatizarii SC Drumuri si Poduri SA. Presedintele CJ are nevoie de 21 de voturi pentru a se aproba acest proiect, pe care are toate sansele sa le obtina daca la sedinta se prezinta unul dintre absentii de la precedenta sedinta, respectiv conservatorul Horia Furtuna sau "independentul PSD" Constantin Guguianu. Consilierul PSD Victor Roman a votat pina acum pentru privatizarea SC Drumuri si Poduri SA, care a dat in judecata una din firmele sale pentru ca nu a platit o factura de 400 de milioane de lei. In urma cu doi ani, potrivit directorului economic Vasile Burloiu, societatea a incheiat un contract cu SC Roman Impex SRL pentru producerea de mixtura asfaltica cu bitumul consilierului pesedist la statia de pe care o are la Adjud. Deoarece Victor Roman nu a vrut sa plateasca factura de aproape 400 de milioane de lei, SC Drumuri si Poduri SA i-a actionat in judecata firma, insa a pierdut procesul la Judecatoria Adjud si a atacat hotarirea la Tribunalul Vrancea. In cazul in care se voteaza inceperea privatizarii, procesul se suspenda, iar dupa ce societatea isi va schimba "stapinul" ar putea ramine fara obiect. Victor Roman ar trebui sa se abtina de la vot astazi, deoarece are tot interesul ca procesul sau sa fie suspendat si sa scape de o eventuala plata a celor 400 de milioane de lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.