Local

Alianta isi sapa singura groapa in Consiliul Judetean

Mihai Boicu
18 mai 2005 661 vizualizări
Oprisan ar putea avea majoritatea in CJ pentru privatizarea SC Drumuri si Poduri SA, asa cum vrea, datorita chiar Aliantei. Democratii nu reusesc sa valideze un consilier din ianuarie, iar liberalul Ion Calin si-a dat demisia. Fostii umanisti se mai gindesc daca voteaza sau nu cu PSD, iar votul depinde de decizia lor.

Marian Oprisan nu trebuie sa depuna prea mult efort pentru a pune bete in roate Aliantei D. A. in Consiliul Judetean, deoarece liberalii si democratii fac acest lucru in locul lui. La sedinta de azi, Alianta are doi consilieri lipsa, in conditiile in care se voteaza privatizarea SC Drumuri si Poduri SA, la care a ridicat obiectii in privinta modalitatii alese de Marian Oprisan. Democratul Stan Rogoz ar fi trebuit sa-i ia locul prefectului Ion Oprea in CJ inca de la sedinta

din 4 februarie, insa documentele sale au fost depuse abia dupa sedinta din 5 mai. Vicepresedintele democrat Valerica Panciu spune ca documentatia de validare a mai fost depusa o data, insa s-a ratacit. In CJ vor fi azi numai 31 de consilieri din 33, iar Marian Oprisan are nevoie de votul a 21 de consilieri pentru a obtine majoritatea de doua treimi necesara. In aceste conditii, totul depinde de votul celor doi conservatori, care, desi sint la guvernare, voteaza cu opozitia.

Alianta D. A. isi da cu stingul in dreptul in CJ si se dovedeste incapabila sa-si pastreze si putinele atuuri pe care le are. Despre atragerea unor noi consilieri nici macar nu mai poate fi vorba. Miza sedintei extraordinare de astazi a CJ este votarea privatizarii SC Drumuri si Poduri SA, pentru care este necesara o majoritate de doua treimi din numarul consilierilor prezenti. In conditiile in care acum sint numai 31 de consilieri judeteni din 33 in mod normal, majoritatea de doua treimi se obtine cu votul a 21 de consilieri. Marian Oprisan poate fi satisfacut ca democratii ii dau o mina de ajutor pentru a obtine voturile necesare. PSD are in CJ 18 consilieri, plus "independentul" Constantin Guguianu. In aceste conditii, totul depinde de votul conservatorilor Horia Furtuna si Gheorghe Vasile, care pina acum au votat cu PSD. La aceasta situatie s-a ajuns prin demisia liberalului Ion Calin si delasarea, ca sa nu-i spunem prostia, democratilor. In luna ianuarie a fost numit prefect consilierul judetean Ion Oprea. Locul sau trebuia sa fie luat de profesorul adjudean Stan Rogoz. De atunci au avut loc insa patru sedinte de CJ in care validarea sa nu a fost pusa niciodata in discutie. Vicepresedintele PD Valerica Panciu, care-i tine locul senatorului Jan Vraciu cind acesta este la Bucuresti, spune ca a depus documentatia dupa sedinta din 5 mai, atunci cind chiar Marian Oprisan l-a intrebat ce se intimpla. L-am intrebat si noi acelasi acelasi lucru, iar raspunsul sau ne-a edificat pe deplin despre cum functioneaza Alianta D.A. "A mai depus o data documentatia o fata de la noi, imediat dupa eliberarea functiei, insa nu a luat numar de inregistrare. A fost depus de buna credinta si a crezut ca se va rezolva", ne-a declarat Valerica Panciu. Jan Vraciu, presedintele PD Vrancea ne-a spus, din cite stie, Stan Rogoz nu a fost validat deoarece nu s-a tinut nici o sedinta ordinara, fapt care nu este adevarat. Oricum, prefectul Ion Oprea ne-a confirmat ca validarea se poate face si intr-o sedinta extraordinara.

Horia Furtuna nu spune de partea cui este

Alianta a pierdut al doilea vot in CJ prin demisia liberalului Ion Calin, care l-ar putea avea ca inlocuitor pe consilierul local Nicolae Latcan. Pe ordinea de zi a sedintei de zi se afla numai constatarea incetarii calitatii de consilier a lui Ion Calin. Democratul Valerica Panciu ne-a spus ca va propune validarea lui Stan Rogoz. La rindul sau, consilierul liberal Eduard Lambrino intentioneaza sa intrebe care este situatia lui Nicolae Latcan, intrucit documentatia referitoare la validarea lui a fost depusa deja. Chiar daca Marian Oprisan va acepta validarea celor doi, aceasta poate fi pusa la coada ordinii de zi, cind, oricum, nu mai importanta in ceea ce priveste privatizarea SC Drumuri si Poduri SA. Consilierii judeteni conservatori lasa inca semne de intrebare in privinta modului in care vor vota, desi lideriilor PNL, PD si PC au convenit recent sa elimine disfunctionalitatile coalitiei pe plan local. "M-am intilnit astazi cu domnul presedinte Furtuna. A ramas stabilit ca vom avea o pozitie comuna. A fost de acord cu punctul nostru de vedere. Noi sintem in continuare pentru privatizare, care este singura solutie pentru Drumuri si Poduri, insa numai cu respectarea legii si cu recuperarea datoriilor", ne-a declarat Eduard Lambrino, liderul consilierilor judeteni din Alianta D.A.. Horia Furtuna l-a luat din nou pe "veti vedea" in brate si a refuzat sa spuna precis de partea cui va fi la sedinta. Privatizarea SC Drumuri si Poduri SA a semanat discordie intre PSD si Alianta D. A., desi toti sint de acord cu privatizarea societatii. Liberalii si democratii spun insa ca modalitatea aleasa nu confera siguranta recuperarii datorilor de 75 de miliarde de lei la bugetul de stat. Drumuri si Poduri ar fi o societatea profitabila daca si-ar recupera datoriile de peste 100 de miliarde de lei. Cel mai mare datornic este chiar CJ, actionarul unic, care de platit 85 de miliarde de lei si si-a adus cea mai mare contributie la aducerea societatii in pragul dezastrului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.