Local

1840 solicitări de pașapoarte în luna august

Mihai Boicu
19 aug 2017 1015 vizualizări

În mai puțin de trei săptămâni, au fost 1840 de solicitări pentru pașapoarte și s-au eliberat 1362.Prefectura a adoptat un plan de măsuri pentru a face față aglomerației.Printre acestea s-a aprobat limitarea aprobării concediilor de odihnă și prelungirea programului de lucru

În perioada 1 august – 17 august, la nivelul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Vrancea, au fost înregistrate un număr de 1.840 de solicitări de paşapoarte. Dintre acestea 1256 au fost solicitări pentru pașapoarte electronice, 550 pentru pașapoarte temporare și 34 pentru pașapoarte electronice pentru români cu domiciliul în străinătate. În acest interval de timp, au fost eliberate cetăţenilor solicitanţi un număr de 1.362 de paşapoarte. ”Prin comunicatul nr. 3248/01.08.2017, cetăţenii au fost invitaţi să îşi analizeze fiecare situaţia şi să se prezinte din timp, pentru obţinerea unui paşaport simplu electronic, valabil 5 ani (3 ani pentru solicitanţii cu vârsta sub 12 ani), acest tip de paşaport putând fi livrat la domiciliu/reşedinţă prin curierat — PRIORIPOST, în termen de până la 14 zile calendaristice. În acest fel se evită situaţiile în care este necesar un document de călătorie într-un termen mai scurt decât cel de livrare”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Vrancea. Primirea documentelor la ghişeu se face cu bonuri de ordine, care se eliberează zilnic, în conformitate cu data la care s-a ajuns anterior, pe baza chitanţei de achitare a taxei de emitere a paşaportului. ”Orice problemă specială se poate soluţiona la ghişeul de informaţii al serviciului sau în audienţă, la şeful serviciului, în cadrul programului destinat acestei acvităţi — miercuri şi vineri în intervalul orar 1100 – 1300”, precizează reprezentanții Prefecturii.

 

Limitare la concedii și program de lucru prelungit

 

Pentru că în luna august este aglomerație la Serviciul de pașapoarte, Prefectura a adoptat pe 28 iulie un plan de măsuri, pentru a se face față solicitărilor. Astfel, a fost limitată aprobarea concediilor de odihnă în perioada 1 august – 1 septembrie, pentru a se asigura desfăşurarea optimă a activităţilor la nivelul serviciului. De asemenea, a fost prelungit programul de lucru cu două ore zilnic. Alte măsuri au fost ”desfăşurarea activităţii la nivelul serviciului, astfel încât îndeplinirea sarcinilor de serviciu la nivelul tuturor compartimentelor să se realizeze în condiţii optime, cu respectarea cadrului legal şi la termenele stabilite”, respectarea deservirii în funcție de ordinea bonurilor, precum și ”asigurarea deservirii populaţiei cu informaţiile ce cuprind documentele necesare eliberării paşapoartelor prin întocmirea de tichete şi distribuirea acestora cetăţenilor pentru o mai bună informare”. În afara acestor măsuri, s-a solicitat Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea repartizarea în fiecare zi a unui jandarm la Serviciul Pașapoarte, pentru asigurarea ”unui climat optim” având în vedere numărul mare de solicitanți. (M. B.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.