Local

Democratii au luat un primar PUR si fost lider pesedist

Mihai Boicu
11 mai 2005 670 vizualizări
Primarul din comuna Movilita a trecut de la conservatori de la democrati. Florin Minea, fostul presedinte al PSD Odobesti, a intrat si el in PD si pune bazele organizatiei locale.

Conservatorii au ramas fara singurul primar pe care il aveau in Vrancea. Primarul comunei Movilita, Corneliu Cristian, s-a inscris in organizatia judeteana a PD la inceputul lunii martie, dupa ce a stat mai putin de un an in fostul PUR. "Nu ma regaseam in PUR, ceea ce s-a si vazut. Am fost dezamagit de prestatia partidului dupa alegeri. Schimbarea din Partidul Umanist in Partidul Conservator mi-a intarit convingerea ca nu m-am inselat. In Romania nu se pot conserva decit traditiile populare. In politica nu se poate conserva nimic", ne-a declarat Corneliu Cristian. Acesta a spus ca a ales PD deoarece in acest partid are mai multi prieteni, intrucit la fel de bine putea sa aleaga si PNL. Primarul din Movilita a trecut prin trei partide pina acum. Dupa ce la inceput a activat in fostul PNTCD, acesta a ales PSD anul trecut. Cu toate ca a fost nominalizat de organizatia locala drept candidat pentru functia de primar, nu a fost preferat de conducerea judeteana. Din acest motiv, cu o luna inainte de alegerile locale, Corneliu Cristian s-a incris in PUR si a cistigat alegerile. "Am discutat cu presedintele organizatiei, care a luat act de dorinta mea si a spus ca, daca aceasta este decizia mea, el nu poate sa ma opreasca. A fost o despartire prieteneasca", ne-a declarat primarul comunei Movilita. Plecarea sa din rindul conservatorilor a avut loc inaintea semnarii protocolului de guvernare pe plan local, care interzice "migratia" membrilor intre cele trei partide aflate la in coalitie.

Florin Minea face organizatie PD la Odobesti

Fostul lider al pesedistilor din Odobesti, ex-primarul Florin Sandu Minea, s-a inscris in urma cu doua saptamini in organizatia PD Vrancea. Alaturi de el a mai venit in rindul democratilor si consilierul PPRM Gabriel Chiriac. De regula, democratii au avut organizatie in Odobesti numai in anii electorali. In acest moment s-a infiintat un comitet de initiativa pentru constituirea organizatiei locale, iar presedinte interimar este Adrian Juravle. "E tot un partid social democrat. PSD si PD au plecat din aceeasi matca, FSN, iar in PD mai sint o parte din fostii mei colegi din FSN", ne-a declarat Florin Sandu Minea. Proaspatul democrat spune ca s-ar fi intors in PSD numai cu conditia ca la conducerea organizatiei judetene sa nu mai fie Marian Oprisan. In cel mult o luna urmeaza sa fie organizate alegeri pentru organizatia PD Odobesti. Fostul lider pesedist spune ca nu intentioneaza sa candideze pentru conducerea acesteia, ca sa nu se spuna ca alearga dupa functii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.