Local

Citi isi permit sa plateasca o asigurare cu tot felul de avantaje?

Dana Chiorescu
6 mai 2005 624 vizualizări
Piata asigurarilor auto a inceput sa fie tot mai diversificata. Daca in urma cu citiva ani asigurarile erau standard, in prezent societatile de asigurari au inceput sa introduca numeroase facilitati in primele de asigurari. Dintre acestea putem enumera asigurarea antiradar, asigurari pentru pasagerii din masina sau tractarea masinilor avariate. Citi dintre focsaneni cunosc aceste oferte, citi isi doresc si citi isi pot permite o asigurare complexa, puteti afla din sondajul urmator.

Viorel Dumitrache, 32 de ani, Focsani

"Am masina dar nu o folosesc, deocamdata. Nu merg cu ea pentru ca nu e in regula: nu are verificarea tehnica facuta, nu mi-am facut asigurare... Din acest motiv nu stiu prea multe despre ofertele firmelor de asigurari. Ceea ce stiu este ca la inceputul anului este bataie, la figurat, fiecare firma incercind sa isi atraga cit mai multi clienti si asta pentru ca e vorba si de o cota de piata care aduce anumite avantaje asiguratorilor. Mi se pare firesc ca a aparut aceasta idee, nu si ideea in sine. Au aparut foarte multe masini straine, puternice si cind ai o astfel de masina e normal sa simti nevoia "sa o calci", cum se spune. Inevitabil vor pica in plasa radarului. Fiecare o face pe contul propriu. O astfel de asigurare, antiradar, nu stiu cit de legala este. Depinde si de viteza cu care se depaseste limita de viteza... pentru ca daca se ajunge la o anumita viteza care implica si suspendarea permisului de conducere, nu stiu cu ce te mai incalzeste asigurarea. Amenda ar fi cea mai mica problema."




Aurel Munteanu, 46 de ani, subinginer, Focsani

"Am masina si mi-am facut si asigurarea facultativa. Daca am un accident ceva, rezolva masina clientului dar pe a mea nu. Nu mi-am facut alt fel de asigurare. Daca ar fi posibilitati, daca ar fi bani, bineinteles ca mi-as dori sa asigur si celelalte persoane din masina. Cine nu ar vrea? Este interesul fiecaruia sa stea linistit. Nu stiu cit sint de scumpe pentru ca nu m-am interesat. Tot cei de la casele de asigurari ar trebui sa ne spuna despre ele."




Robert Vilcu, 28 de ani, militar angajat, Focsani

"Nu am masina si nu sint la curent cu ofertele firmelor de asigurari. Sint binevenite noutatile, indiferent in ce domeniu, dar lumea, daca are bani isi face si altfel de asigurare, daca nu, nu. In ziua de azi e cam greu cu banii. Eu nu am masina si nici nu m-am interesat dar nu e ceva rau oricum. Nu sint de acord cu asigurarea antiradar. Daca a depasit viteza, sa plateasca domnul respectiv. Din cauza vitezei sint atitea accidente si mor oameni nevinovati. Daca au bani sa isi ia masina buna sa mearga cu viteza, sa plateasca. Eu pe astia i-as pune sa plateasca dublu. Unul care nu are, nu isi permite."


B.J., 45 de ani, Focsani

"Sint convins ca acum ofertele sint foarte diverse dar citi isi permit sa plateasca o asigurare cu tot felul de avantaje? Va dati seama ca tot ce se ofera peste asigurarea normala, cea obligatorie, costa. Doar nu iti da nimeni degeaba, nu? Nu cred ca este vorba de neinformare. Doar daca te duci la o societate de asigurari iti spun ei ce mai au nou, nu? "




Bogdan Zanoaga, 24 de ani, student, Focsani

"Nu stiu absolut nimic despre asigurari. Nu ma intereseaza pentru ca nu am masina. Sint foarte bune aceste noi tipuri de asigurari si pentru cei care conduc si pentru pasageri. La cite accidente se intimpla la noi, eu zic ca ar fi indicat. Eu imi doresc sa apeleze la aceste tipuri de asigurari pentru ca este spre binele lor si sper sa isi si permita. Cred ca cei mai multi dintre soferi isi asigura masinile, nu cred ca isi permit sa mearga pe strada asa... Cred ca este foarte important. Asigurarea antiradar cred ca este normala. Daca a ajuns la noi, in strainatate probabil este demult. Daca se platesc doua amenzi pe an, inseamna ca se au in vedere numai situatiile exceptionale, greselile, nu se incurajeaza obisnuinta de a incalca regulile."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.