Local

Liberalizarea serviciilor sociale naste controverse

Gabriel Sava
5 mai 2005 1197 vizualizări
ONG-urile- nemultumite de procedura acreditare

Conform noii legislatii, directiile generale de asistenta sociala si protectia drepturilor copilului nu vor mai detine monopolul acordarii serviciilor sociale celor aflati in dificultate, care vor fi astfel liberalizate. O parte din servicii vor putea fi preluate de organizatii nonguvernamentale specializate in acest sens. Pentru a identifica corect noua legislatie, dar si pentru a solicita colaborarea in vederea externalizarii unor servicii, DGASPC Vrancea a organizat zilele trecute o intilnire cu ONG-urile din judet interesate de oferta de servicii sociale. Principala problema pe care au enuntat-o reprezentantii celor zece asociatii si fundatii prezente a fost lipsa de echilibru care reiese din actul normativ, dar si procedura greoaie de finantare. "Legea, asa cum a fost ea conceputa, are numai obligatii pentru ONG-uri, nu si drepturi", a declarat Florin Georgescu, reprezentantul Fundatiei Forget Me Not Romania. Pentru ca noile reglemetari nu sint definitivate, proiectul a fost supus mai multor dezbateri publice. Principalele repere ale proiectului se refera la procedura de solicitare si acordare a acreditarii, continutul, modul de eliberare si termenul de valabilitate al certificatului de acreditare. Dupa completarea dosarului, acestea vor intra in analiza unei comisii de acreditare a furnizorilor de servicii sociale. Conform reglementarilor actuale, fundatiile si asociatiile care se inscriu in cursa acreditarii vor avea la dispozitie 12 luni pentru a depune la dosar toate actele necesare. Chiar daca actul normativ este in stadiul de proiect, reprezentantii ONG-urilor au solicitat date complete legate de procedura de acreditare. "Dvs., ca principal furnizor de servicii sociale, v-ati confruntat cu problemele inerente unei astfel de activitati. Experienta pe care ati dobindit-o ne poate ajuta si pe noi sa nu ne mai confruntam cu astfel de probleme", a declarat reprezentanta uneia dintre fundatiile prezente la discutii. Oficialii din cadrul DGASPC Vrancea sint convinsi ca acreditarea va tine cont de activitatea desfasurata de fiecare ONG in parte si de rezultatele obtinute.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.