Local

Vrincenii, chemati sa-i ajute pe sinistratii din Banat

Sebastian Oancea
28 apr 2005 720 vizualizări
Au fost deschise trei conturi la BCR, iar autoritatile locale au organizat centre de colectare ajutoarelor pentru sinistrati. Ieri a plecat la Timis un camion de 20 de tone incarcat cu alimente.

Vrincenii sint chemati sa-i ajute pe locuitorii zonelor grav afectate de inundatiile care au avut loc in ultimele zile in judetele Timis si Caras Severin. Secretariatul General al Guvernului a deschis trei conturi la BCR, unde cei care vor sa contribuie la ajutorarea sinistratilor pot depune o suma de bani, in functie de posibilitatile lor materiale. Aceste conturi sint:

RO65RNCB5010000138390083 lei

RO11RNCB5010000138390085 USD

RO38RNCB5010000138390084 EUR

"în asemenea momente trebuie sa dam dovada de solidaritate, mi se pare cel mai firesc gest si de aceea trebuie sa ne gindim ca fiecare dintre noi putem face ceva pentru cei sinistrati: fie sub forma unui ajutor banesc, fie sub forma unui ajutor material", a fost mesajul transmis de premierul Calin Popescu Tariceanu, care a donat 50 de milioane de lei. Mii de oameni si-au vazut in citeva ore distrusa munca de o viata de furia apelor. Bilantul oficial al inundatiilor din judetul Timis este de 1300 de case inundate, din care 370 distruse, iar restul avariate. Autoritatile au evacuat 3300 de persoane, insa toate au fost cazate provizoriu. Autoritatile locale din Vrancea au demarat la rindul lor o campanie de stringere de ajutoare sau bani. Astfel, Prefectura Vrancea a organizat centre de colectare a ajutoarelor materialelor la sediul Vamii din Focsani si in judet. De asemenea, si filiala de Cruce Rosie a inceput o campanie de stringere de ajutoare pentru sinistratii din Banat. Pentru ca pe viiitor asemenea inundatii sa nu fie posibile, premierul Calin Popescu Tariceanu a discutat cu presedintele Bancii Europene de Investitii posibilitatea acordarii unui imprumut de 60 de milioane de euro pentru refacerea infrastructurii din zonele afectate de inundatii. Prefectura Vrancea a mobilizat oamenii de afaceri vrinceni pentru a stringe ajutoare pentru sinistratii inundatiilor care au afectat intreg Banatul. In acest sens, prefectul judetului, Ion Oprea, a chemat la discutii oamenii de afaceri din judet, cerindu-le sa sustina, dupa posibilitati, intr-ajutorarea semenilor ramasi fara case in zona Banatului. Au fost infiintate doua centre de colectare, atit pentru ajutoare alimentare cit si pentru cele nealimentare, amenajate in incinta Vamii Focsani, unde toti cetatenii Vrancei pot depune donatii de orice fel pentru cei carora apele le-au luat tot ce aveau. Deasemenea, prefectul Ion Oprea a anuntat ca Guvernul a deschis un cont pentru donatii in bani, deschis la Trezoreria Sectorului 5 Bucuresti, cont al Centrului Cultural al MAI, numarul "RO 30 TREZ 7055005XXX000187". Cei care vor sa depuna sume de bani in acest cont trebuie sa specifice pentru destinatie "sinistratii din Banat". La nivel de judet, au fost amenajate centre de colectare de ajutoare in toate primariile, iar pentru ajutoarele de tip material saditor, donatiile pot fi depuse la Comcereal. "Facem un apel la toti cetatenii judetului, si la agentii economici, care au fost si acum la fel de receptivi si solidari la necaz, ca si la alte apeluri umanitare, sa doneze cit doresc, mai ales ca ne aflam in Saptamina Mare si trebuie sa ne ajutam aproapele", a declarat prefectul Ion Oprea. De altfel, la initiativa vicepresedintelui PD Vrancea, Nicu Mazare, ieri a plecat spre Prefectura Timis un TIR de 20 de tone incarcat cu alimente: carne, peste, faina, compoturi si alte produse alimentare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.