Local

Oprisan l-a schimbat pe Iliescu cu Geoana

Mihai Boicu
22 apr 2005 778 vizualizări
Acesta si-a schimbat ieri optiunea pentru functia de presedinte al PSD.

Marian Oprisan voteaza la Congresul PSD dupa cum bate vintul. Din sustinator declarat al lui Ion Iliescu, liderul pesedistilor vrinceni a devenit ieri sustinatorul candidatului Mircea Geoana, fostul ministru de externe al tarii. Cota acestuia a crescut considerabil dupa gafa pe care a facut-o Ion Iliescu, care i s-a adresat lui Adrian Nastase cu apelativul "tovarase" in deschiderea Congresului. Este foarte posibil ca presedintele PSD Vrancea sa fi simtit ca viitorul presedinte ar putea fi altul decit cel dat favorit. "Marian Oprisan voteaza cu Mircea Geoana dintr-un motiv foarte serios. Am facut o analiza mult mai lunga si am ajuns la concluzia ca domnul Ion Iliescu ar trebui sa fie presedinte fondator, pentru ca are autoritatea morala si o experienta indelungata cu multe fapte de succes in politica", a spus baronul pentru Realitatea Tv. Marian Oprisan a ramas pe pozitie in ceea ce il priveste pe Adrian Nastase si a spus ca il prefera pentru functia de presedinte executiv pe Sorin Oprescu. Dintre cei trei candidati pentru postul de secretar al PSD, Marian Oprisan i-a ramas fidel amicului Miron Mitrea, deputat de Vrancea, pe care a declarat ca il voteaza "in special pentru dinamica si caracterul pe care il are". Seful PSD Vrancea a spus ca nu a mai candidat pentru o functie in conducerea centrala a partidului deoarece are calitate de membru al Comitetului Executiv, din care fac parte toti presedintii de organizatii judetene. Surse din PSD sustin ca schimbarea de tactica ar fi putut avea la baza informatia potrivit careia alegerile pentru functia de presedinte in unele organizatii judetene problema ar putea fi repetate in cazul in care Ion Iliescu ar fi reales.

"Am optat pentru o noua echipa"

Delegatia din Vrancea a numarat 37 de persoane, membri din conducerea organizatiei si primari care au obtinut rezultate bune la alegerile locale. Primarul Odobestiului, Daniel Nicolas, a votat la fel cu Marian Oprisan, adica pentru Mircea Geoana. "Avind in vedere ca am pierdut alegerile, am optat pentru o noua echipa, care sa cistige viitoarele alegeri. Mi se pare una din cele mai bune solutii", ne-a spus Daniel Nicolas, chiar inainte de distribuirea buletinelor de vot. Primarul Odobestiului a confirmat faptul ca greseala lui Ion Iliescu din debutul congresului i-a ridicat cota lui Mircea Geoana. "Se poate interpreta si in acest mod, deoarece tineretul care participa la congres l-a taxat pentru greseala comisa, pentru ca noi nu intelegem sa activam intr-un partid care sa aiba legaturi cu fostele structuri comuniste", a declarat Daniel Nicolas. Acesta a mai sustinut ca membrii delegatiei vrincene nu s-au pus de acord inainte cum sa voteze si ca acestia au fost impartiti intre principalii candidati. Declaratiile pe care le-a facut ieri Marian Oprisan sint in contradictie cu cele pe care le-a facut la inceputul anului. "Ion Iliescu a fost un presedinte bun, dar eliberarea lui Miron Cozma, a violatorilor, a criminalilor, prin ultimul sau gest facut ca sef al statului, ma impiedica mai fiu de partea lui pentru sefia PSD", declara baronul. Acesta l-a trimis atunci si pe Adrian Nastase pe "banca de rezerve" a partidului. Ulterior, Marian Oprisan s-a tranformat intr-un sustinator al lui Ion Iliescu, atunci cind pozitia acestuia s-a intarit in PSD. Ultima declaratie de sprijinire a acestuia a dat-o chiar duminica trecuta, la conferinta de presa organizata dupa Conferinta judeteana a PSD Vrancea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.