Local

Noi dezvaluiri despre arhivarul-dictator

Cristi Irimia
25 aug 2007 1279 vizualizări
Articolul de ieri din Ziarul de Vrancea, in care s-a scris despre atitudinea neprofesionala si rauvoitoare a arhivarului registrator Sorin Dima, de la Judecatoria Focsani, a provocat o serie de reactii din partea celor care activeaza in sistemul juridic vrincean.

Mai multi avocati sint nemultumiti de modul cum se poarta Sorin Dima cu ei

Astfel, unul dintre avocatii Baroului Vrancea ne-a declarat ca Sorin Dima este recunoscut pentru maniera total nepoliticoasa pe care o adopta in raport cu cei care vin la arhiva ca sa-i solicite diferite chestiuni. "Mie personal nu prea are curajul sa-mi vorbeasca urit sau sa nu raspunda solicitarilor pe care le fac deoarece am o vechime mai mare ca avocat. In schimb, Sorin Dima se poarta urit si neprofesional cu multi dintre cei cu care intra in contact, de la simpli justitiabili la avocati mai tineri. In mod normal, munca pe care o face Sorin Dima ar trebui sa presupuna mult calm si destula stapinire. Daca o astfel de persoana nu are aceste calitati ar trebui mutata la alt departament. Acesta este punctul meu de vedere", ne-a precizat un avocat care a preferat sa-si pastreze anonimatul cita vreme indirect ii poate fi afectata activitatea de catre arhivarul in cauza. Alti avocati tineri abordati de reporterii nostri au confirmat maniera neprofesionala a lui Sorin Dima, in raport cu ei, insa n-au vrut sa dea detalii: "Daca va spun de un anumit moment cind Dima mi-a vorbit urit s-ar putea sa deduca despre cine este vorba, chiar daca nu-mi veti publica numele. De aceea nu pot sa va confirm decit ca este un registrator cu probleme de comunicare, fara sa intru in alte detalii", a precizat un alt avocat. O alta persoana care este angajata la Judecatoria Focsani a facut referire si la un aspect observat adesea si de reporterii nostri. Sorin Dima fumeaza uneori in arhiva Judecatoriei Focsani, lucru interzis de conducerea instantei pentru ca este vorba de un spatiu public. Dima nu a fost reclamat pe considerente de colegialitate, probabil, insa atunci se pune intrebarea daca sint eficiente camerele de filmat din arhive. Acestea ar fi trebuit sa surprinda atit momentele in care Sorin Dima nu-si face treaba cu profesionalism, dar si momentele in care fumeaza. Daca nu verifica nimeni casetele inregistrate nu este un lucru normal, iar daca au fost verificari de acest gen atunci de ce nu i s-a impus sa nu mai fumeze intr-un spatiu public inchis? Presedintele Judecatoriei Focsani, Daniela Matache, se afla in concediu si nu a putut fi contactata pentru a-si spune punctul de vedere in aceasta chestiune.

Reamintim ca arhivarul registrator Sorin Dima a refuzat doua zile la rind sa puna la dispozitia reporterilor nostri registrele publice solicitate. In urma acestei obstructionari fatise, ZDV a sesizat conducerile Judecatoriei, Tribunalului, dar si Biroul de Presa al Consiliului Superior al Magistraturii. In contextul in care Dima se poarta neprofesional cu ziaristii si cu mai multi avocati, ce pot spera justitiabilii simpli care apeleaza la serviciile sale? (Cristi IRIMIA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.