Local

Fostii taranisti vrinceni, actuali populari crestin-democrati, vor Legea lustratiei in Consiliul Judetean!

Sebastian Oancea
11 apr 2005 787 vizualizări
Popularii vrinceni vor "lustratie" in Consiliul Judetean Vrancea.

Popularii vrinceni vor "lustratie" in Consiliul Judetean Vrancea. Dupa sedinta Comitetului de Conducere al Partidului Popular Crestin Democrat filiala Vrancea, (fost PNTCD Vrancea), presedintele Nicu Tanase a declarat ca initiativa privind legea lustratiei (prin care se interzice tuturor fostilor nomenclaturisti comunisti sa detina demnitati publice) va afecta si citiva dintre consilierii judeteni vrinceni. Tanase a declarat ca si in CJ exista citiva fosti nomenclaturisti care ar trebui sa nu mai detina functii publice in cazul in care Romania ar avea o lege a lustratiei. "Legea lustratiei ar clarifica statutul dubios al multor persoane implicate politic. As da exemplu Consiliul Judetean, care are in componenta sa persoane asupra carora planeaza dubiul ca nu ar rezista unei asemenea legi, avind in vedere trecutul lor politic de dinainte de \'89", a declarat Nicu Tanase. Acesta nu a dorit sa nominalizeze vreun consilier judetean despre care are informatii ca ar fi fost nomenclaturist, dar a promis ca va divulga intr-o declaratie ulterioara. La rindul sau, Lilian Ilie, presedintele popularilor din Focsani, spune ca o lege a lustratiei este mai mult decit binevenita si il sustine in demersul sau pe primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, care a cerut reanalizarea proiectului de lege depus in 1998 privind limitarea accesului la demnitati si functii publice pentru persoanele care au facut parte din structurile de putere ale regimului comunist. Daca legea nu va trece de Parlament, Lilian Ilie crede ca ar trebui sa se recurga la un referendum.

10.000 de lei ca sa fii "popular"

La sedinta PPCD de ieri, conducerea filialei le-a prezentat membrilor noul sediu al partidului, aflat in fostul sediu al PD Vrancea. Totodata, Comitetul de Conducere a revocat citiva membri din Biroul executiv, printre care Vasile Lepadatu, transferat la organizatia Bacau, Eugen Popa, care s-a inscris in PD, si Razvan Necula. La sedinta de ieri, fostii taranisti au stabilit cotizatiile lunare la partid. Astfel, sefii de la judet vor plati lunar la pusculita partidului cite 300.000 de lei, presedintii de organizatii comunale - cite 100.000 de lei, membrii simpli de la tara cite 10.000 de lei iar cei de la orase cite 20.000 de lei. "Vom avea alegeri in cadrul organizatiilor comunale, orasenesti si apoi in cadrul celei judetene, dupa cum s-a stabilit la nivel central. Acest lucru se va intimpla pe parcursul a 6 luni. Ne-am propus si ca, la inceputul lunii mai, sa fim gazda unei conferinte interzonale a judetelor Vrancea, Constanta, Braila, Galati, Tulcea si Buzau, la care il vom invita si pe presedintele Gheorghe Ciuhandu", a declarat vicepresedintele PPCD Vrancea, Lilian Ilie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.