Local

Politistii au facut bilantul Saptaminii Sigurantei Rutiere

Cristina Palade
4 mai 2007 1445 vizualizări

Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) a facut ieri bilantul Saptaminii Mondiale a Sigurentei Rutiere in cadrul unei conferinte de presa la care au fost prezenti inspectorul sef adjunct Ionel Popescu si subcomisarul Daniel Fatu, seful Serviciului Politiei Rutiere.

Saptamina trecuta, actiunile politiei rutiere s-au concentrat pe instituirea unor masuri care sa duca la reducerea numarului de accidente rutiere. Aceste masuri se refera la supravegherea tuturor participantilor la trafic- conducatori auto, pietoni, biciclisti si carutasi. Actiunile au inceput cu cei mai mici participanti la trafic, cu prescolarii si elevii claselor I-VIII. In aceste actiuni s-a implicat si filiala de Cruce Rosie, care, in colaborare cu trei echipaje ale politiei rutiere, au organizat la Vulturu activitati de instruire a copiilor in respectarea legislatiei rutiere. "Politistii rutieri, in colaborare cu politia comunitara, au intreprins o gama de concursuri pe teme rutiere in scoli, care s-au bucurat de o participare serioasa din partea copiilor", a declarat comisarul sef Ionel Popescu. Activitatile au continuat cu cei mai mari participanti la trafic, prin disciplinarea pietonilor si a carutasilor. Acestora le-aufost distribuite un numar de 1000 de veste reflectorizante. De asemenea, s-au intreprins actiuni pentru combaterea depasirii vitezei regulamentare in localitate, dar si in afara ei. In urma acestor actiuni tematice, care au avut ca titlu sugestiv "Stop accidentelor rutiere! Viata are prioritate!", politistii rutieri au aplicat un numar de 356 de sanctiuni, iar 39 de soferi au ramas fara permise auto. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, in luna aprilie s-a inregistrat o scadere a accidentelor si a numarului de morti si de raniti. De mentionat este faptul ca aceste activitati rutiere se vor desfasura pina in decembrie 2007. (Cristina PALADE)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.