Local

Sefii taximetristilor au dat la pace cu alesii locali

Doina Ganea
13 apr 2007 839 vizualizări
Alesii locali au ajuns la un consens cu sefi taximetristilor u pina acum, nici un taximetrist nu s-a prezentat sa ceara macar una din cele 500 de "buline" noi aruncate pe piata u in urma scandalului, conducerea Camerei Taximetristilor Vrancea a fost destituita

Consilierii locali care au initiat proiectul de hotarire privind marirea numarului de autorizatii pentru taximetrie de la 500 la 1000 au avut ieri o intilnire cu vicepresedintele Camerei Nationale a Taximetristilor din Romania, Marcel Nichita. Acesta le-a cerut alesilor locali sa renunte la aplicarea hotaririi privind majorarea numarului de buline de pe piata focsaneana pina la aparitia noii legi a taximetriei, aflata pe masa parlamentarilor. In schimbul acestei propuneri, reprezentantul taximetristilor s-a oferit sa tergiverseze actiunea introdusa de curind in instanta impotriva Consiliului Local prin care se contesta horarirea de majorare a autorizatiilor de taxi. Consilierii locali nu au fost de acord cu retragerea hotaririi, dar au cerut taximetristilor sa renunte la actiunea judecatoreasca, dindu-le asigurari ca numarul de taxiuri de pe piata focsaneana oricum nu va creste, pe considerente de genul "nu sint destui soferi pe piata". Potrivit declaratiilor viceprimarului George Mardare, de cind a fost adoptata majorarea autorizatiilor niciun taximetrist n-a venit sa ceara autorizatie de la primarie. "Ma asteptam ca macar cei 194 de taximetristi care au masinile in chirie sa sparga a doua zi usile primariei si sa ceara bulinele. Nu s-a intimplat asa, probabil si din pricina sarbatorilor", adeclarat George Mardare.


Buline noi, conditii noi


Municipalitatea a trimis ieri adrese catre toti solicitantii de autorizatii aflati pe listele de asteptare ca in termen de 60 de zile sa se prezinte cu actele de intocmire a dosarului de autorizatie. Dupa acest termen, cei care nu se vor prezenta isi vor pierde locul pe liste, iar bulinele libere vor fi distribuite altor solicitanti. Scopul initial al intilnirii de ieri a fost, de fapt, discutarea noilor criterii pe care doresc sa le introduca alesii locali pentru desfasurarea activitatii de taximetrie din Focsani si care vor fi supuse la vot in sedinta ordinara din aceasta luna. Viceprimarul George Mardare a precizat ca la sedinta de comisie de saptamina viitoare va primi un punct de vedere de la Camera Nationala a Taximetristilor. Elementul de noutate primordial il va constitui obligativitatea celor care vor autorizatii de taxi sa aiba masinile vopsite in culoarea galben. O alta noutate va fi majorarea taxei de parcare de la 20 la 90 de lei pentru fiecare loc pe luna.


Camera Taximetristilor Vrancea a fost dizolvata


Pe fondul divergentelor aparute intre taximetristi si consilierii locali din ultimele saptamini, conducerea Camerei Taximetristilor Vrancea a fost destituita de Camera Nationala a Taximetristilor. Motivul declarat ieri de vicepresedintele Marcel Nichita a fost, pe de o parte, faptul ca sefii de la Vrancea nu au tinut legatura cu cei din conducerea nationala, iar pe de alta parte ca nu au stiut sa gestioneze criza aparuta, la Bucuresti aflindu-se destul de tirziu despre scandalul din judet. Decizia de dizolvare a fost luata pe 31 martie si anuntata ieri. Presedintele demis, Marius Oancea, sustine ca oficial nu a fost eliberat din functie, fiind anuntat despre acest lucru doar verbal. Oancea considera ca este victima unor intrigi din interior. "Nu am primit nici o hirtie in sensul acesta. Eu zic ca am si eu o vina pentru ca nu am stiut sa gestionam situatia aceasta de criza. Sintem convinsi ca daca cei de la Bucuresti au luat acesta decizie inseamna ca vor reprezenta mult mai bine interesele taximetristilor din Vrancea, dat fiind faptul ca au si avocat angajat sa-i reprezinte. Posibil totusi ca eu sa fi fost pretul trocului dintre

Camera Nationala si Consiliul Local", a declarat Marius Oancea. Camera Nationala l-a imputernicit pina la noile alegeri ca interimar,pentru reprezentare in Vrancea, pe operatorul de taxi Nicuta Oprea, care controleaza si asigura dispeceratul la firma "Taxi ForYou". (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.