Local

Oprisan si Oprea au fost impreuna la munte

Sebastian Oancea
6 apr 2005 653 vizualizări
Prefectul si presedintele Consiliului Judetean au semnat un protocol la Sinaia, impreuna cu seful Delegatiei Comisiei Europene.

Ion Oprea si Marian Oprisan au plecat la Sinaia, la o conferinta regionala pe tema integrarii in Uniunea Europeana, la care participa oficiali din 12 judete. In cadrul intilnirii de ieri s-a discutat despre incheierea unui protocol de colaborare cu Delegatia Comisiei Europene, privind o mai buna comunicare intre autoritatile locale si populatie, in legatura cu obligatiile si beneficiile aderarii. Protocolul de parteneriat cuprinde si o anexa in ceea ce priveste actiunile concrete de informare - comunicare ce vor fi implementate la nivelul judetului. Acestea fac parte dintr-un proiect mai amplu si fac referire la activitati socio-culturale organizate de autoritatile judetene care se adreseaza tuturor categoriilor sociale, in mod special tinerilor si elevilor. Programul formulat si aprobat in cadrul intilnirii de la Sinaia propune teme diverse, precum valorile si cultura europeana, institutii specifice UE, programe de finantare pentru agricultura, proiecte destinate tineretului sau contributia societatii civile la procesul de integrare europeana. Toate aceaste teme vor fi dezbatute si aplicate in Vrancea pina la sfirsitul acestui an, si cuprind expozitii, intreceri in aer liber, concursuri, seminarii si intilniri de discutii pe marginea integrarii judetului Vrancea ca regiune a Uniunii Europene. Consiliul Judetean, in colaborare cu diferite organizatii si institutii, va intermedia intilniri pe tema procesului de integrare si pentru mass-media locala, sub denumirea "Libertatea presei ca principiu al statului democratic european". Cu toate ca nu au fost la munte impreuna, protocolul semnat de prefectul Ion Oprea, de Marian Oprisan si de seful Delegatiei Comisiei Europene, Jonathan Scheele, este vazut ca un semn de colaborare intre autoritati, indiferent de culoarea politca. Marian Oprisan a declarat ca cele doua institutii sint "condamnate sa colaboreze", in vreme ce prefectul spune ca "am semnat impreuna un document important".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.