Local

Gura Calitei a ramas fara primarie

Mihai Boicu
7 mar 2007 2034 vizualizări
Sediul a fost retrocedat fostului proprietar

Autoritatile din comuna Gura Calitei au ramas fara sediul primariei, care a fost retrocedat fostului proprietar. Misu Bogdan, urmasul unei familii instarite din localitate, a cerut inapoierea cladirii confoscate de comunisti. Mostenitorul s-a intors acum doi ani din SUA, unde a plecat in urma cu citeva decenii, si incearca sa obtina fostele proprietati ale familiei sale. "Ne-am judecat cu el si a cistigat la sfirsitul anului trecut. O sa stam cu chirie o perioada. Speram ca pina in toamna sa ne mutam in toamna in locuintamedicului, unde nu sta nimeni. Lucrarea a fost abandondata inainte de 2000", ne-a spus primarul Dragos Bitculescu. Edilul social-democrat spune ca fostul proprietar a cerut 40.000 de euro pentru a renunta la sediu, insa nu a fost de acord deoarece imobilul este construit pe talpa de lemn si este intr-o stare proasta. Misu Bogdan a mai cerut in anul 2000 si cladirile dispensarului

veterinar si postului de politie, insa a renuntat in cele din urma la ele. "A mai cerut si la Legea 1/2000 si a fost tratat cu indiferenta, pentru ca altfel poate ajungeam la o intelegere si cu primaria", ne- a mai spus edilul din Gura Calitei. Acesta spera sa obtina ajutor financiar pentru a putea termina lucrarile la noul sediu, intrucit comuna are un buget de doar 60.000 RON. Primaria Gura Calitei a functionat in actualul sediu de la inceputul anilor \'70, cind s-a desfiintat comuna Lacu Baban din cauza alunecarilor de teren. In afara imobilelor, Misu Bogdan mai are de primit 80 de hectare de padure, solicitare care a fost aprobata de autoritatile locale. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.