Local

Am vazut o mare indolenta la Adjud

Doina Ganea
26 feb 2007 975 vizualizări
Este de parere comisarul sef al Garzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian, care a verificat salubritatea orasului u pentru mizeria care zace de doua saptamini pe strazile municipiului de pe Trotus au fost amendati primarul, viceprimarul si administratorul Urbis SA

De mai bine de doua saptamini, resturile menajere ale adjudenilor zac in containerele neridicate, exact asa cum s-a intimplat la Napoli, in timpul grevei gunoierilor. Atmosfera dezolanta si urit mirositoare din cartierele adjudene se datoreaza celor de la Urbis SA, care ar trebui sa se ocupe cu salubrizarea orasului pe linia asigurarii curateniei la punctele gospodaresti. Oamenii de la Urbis sustin ca li s-a stricat masina de transportat gunoaie de mai bine de doua saptamini si nu mai au decit o singura masina inchiriata de la Apoterm, dar care nu reuseste sa faca fata intregului oras. Satui

de atita mizerie de pe linga containere, care atrage si "armate" de ciini vagabonzi, locatarii blocurilor 22, 25, si 25 din Adjud au facut nenumarate sesizari la conducerea Urbis SA si la Primaria Adjud, fara nici un rezultat insa. Disperati, saptamina trecuta locatarii au sesizat Ziarul de Vrancea si apoi Garda Judeteana de Mediu.


Armencea, Diaconu si Vearba, amendati


Deplasindu-se la fata locului, inspectorul sef al Garzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian, ne-a declarat ca aspectele sesizate de locuitorii municipiului Adjud s-au confirmat 100%. "Sesizarile cetatenilor din Adjud erau intemeiate. Adjudenii innotau in gunoiae cind ne-am dus noi acolo. L-am sanctionat pe primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea, cu 2000 de lei, viceprimarul Gelu Diaconu a primit si el 1000 de lei amenda, iar administratorul de la Urbis, Mihail Vearba, a fost sanctionat cu 5000 lei. Au fost stabilite si o serie de masuri care vizeaza ridicarea imediata a gunoaielor si salubrizarea strazilor, pentru ca tot ce n-a mai incaput in containere a fost luat de vint si imprastiat pe strazile orasului. Am recomandat si refacerea platformei de deseuri cu imprejmuirea gardului pentru impiedicarea imprastierii acestora", ne-a precizat Aurel Cristian. Comisarii Garzii de Mediu le-au dat termen trei zile celor de la Urbis sa remedieze situatia din oras. Conducerea Urbis s-a justificat insa dind vina pe actionarul majoritar Dorinel Umbrarescu, asa cum a facut-o si cu alte prilejuri, cind ziarul nostru i-a semnalat diferite nereguli petrecute in firma. Si tot ca de obicei, Mihail Vearba a avut o atitudine extrem de relaxata cu privire la innecarea adjudenilor in gunoaie. "Ce sa se intimple doamna!? Acum e curat luna in Adjud! Am inchiriat o masina de gunoi de la Marasesti, am cumparat una de la un cetatean particular din Pufesti si am reusit sa reparam si masina noastra, iar acum totul e in regula", ne-a declarat administratorul Vearba.


Indolenta conducerii Urbis


Intrebat cum de s-au gasit solutii de iesire din criza abia dupa "vizita" celor de la Garda de Mediu, Mihail Vearba a dat vina pe actionariat. "Noi nu putem face nimic de capul nostru aici. A durat atit pentru ca n-am avut mijloacele necesare si a trebuit sa obtinem acordul patronului pentru achizitionarea unor vehicule", a sustinut Mihail Vearba. Scuzele sale au fost insa contrazise de seful Garzii de Mediu. "Am stat de vorba acolo cu primarul, cu viceprimarul si cu cei de la Urbis. Dincolo de motivele puerile invocate privind actionariatul, acolo era o anumita stare de fapt. Eu, in documente, n-am gasit nici un Dorinel Umbrarescu care sa raspunda de curatenia din Adjud. Atit la primarie, cit si la Urbis n- am constatat decit o mare indolenta. In special a conducerii societatii Urbis si de aceea l-am si amendat pe domnul Mihail Vearba. I-am avertizat pe toti ca daca se mai repeta situatia amenzile si masurile vor fi cu mult mai dure", a precizat inspectorul sef al Garzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian. Cit priveste amenda primita de la Garda de Mediu, Mihail Vearba a anuntat ca o va plati si nu va contesta nimic in instanta, lasind sa se inteleaga ca valoarea amenzii este insignifianta. "Cit doamna? 50 de milioane? Aia e amneda sa o contest in instanta? Nu contest nimic! Voi plati pentru ca asta era situatia la momentul in care cei de la mediu au venit in oras", a precizat administratorul Urbis SA. (Doina GANEA)


Turul Adjudului


Noul consilier adjudean


Alesii locali din Adjud au validat luna aceasta mandatul de consilier al supleantei de pe listele PNL, Florina Marmureanu. Noul consilier local liberal este medic la Spitalul Adjud si ii succede in functie unui alt medic liberal, stomatologul Costel Trif, care a trecut la Partidul Liberal Democrat si si-a pierdut astfel mandatul. Consilierii au luat act in sedinta ordinara din acesta luna de demisia lui Costel Trif si au aprobat in unanimitate mandatul de consilier al medicului Florina Marmureanu. (D. G.)


"Balul giscanului"


Cu un nume cit se poate de original, elevii clasei a XII-a a Liceului Teoretic "Emil Botta" au prezentat ieri la Casa de Cultură un spectacol, pe cit de insolit ca denumire, pe atit de indrăgit de cei care au păsit pragul institutiei. Invitat de marcă a fost cunoscutul "D. J. Project" care, de la orele 18.00, a animat o seară in care tinerii adjudeni au onorat pe măsură ziua celui care este considerat patronul dragostei la romani - Dragobetele. La eveniment au participat elevi si de la celelalte institutii de invătămint din oras. Manifestări de Dragobete s-au desfăsurat si la celelalte scoli din localitate, dar nici una nu a depăsit-o pe aceea organizată de elevii Liceului Teoretic "Emil Botta". (V. M.)


1 Martie la Casa de Cultură


De ziua Mărtisorului, la Casa de Cultură Adjud se va vernisa expozitia de desene a elevilor de la Cercul de Arte Plastice, de pe lingă Clubul Copiilor. "Expozitia face parte dintr-o serie de manifestări organizate la Adjud de 1 Martie, atit la Casa de Cultură, cit si in scolile din municipiu. Pe holul principal al institutiei

vor fi expuse lucrări tematice ale membrilor Cercului de Arte Plastice. în zilele care urmează vom continua cu alte manifestări legate de Mărtisor si Ziua Femeii, inclusiv un spectacol de teatru cu trupa Teatrului din Bacău", ne-a spus prof. Ion Catană, directorul Casei de Cultură. Si la Biblioteca s-au derulat in această perioadă manifestări avind ca temă Ziua îndrăgostitilor. Pentru luna martie, Biblioteca pregăteste o expozitie de pictură. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.