Local

Se cer bani pentru lucrari suplimentare la sediul CAS

Gabriel Sava
20 feb 2007 706 vizualizări
In actualul sediu, considerat impropriu, banca sistemului sanitar plateste o chirie de 1.800 de euro pe luna

Conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Vrancea a finalizat recent o situatie detaliata privind lucrarile pe care actualul constructor, SC Conbeta SRL Focsani, ar trebui sa le execute in plus fata de caietul de sarcini. Conform unei note de constatare incheiata la sfirsitul lunii ianuarie, valoarea estimata a lucrarilor suplimentare se ridica la 200.000 lei RON, fata de valoarea la care firma focsaneana a adjudecat lucrarea, respectiv de 939.794 lei RON, valoare incluzind TVA-ul. Lucrarile de executat provin, asa cum au declarat reprezentantii celor doua parti, din situatia fizica existenta la data preluarii obiectivului de investitii, situatie care difera mult de cea cu care constructorul si-a adjudecat lucrarea. Conform respectivei note de constatare, expertii au nominalizat nici mai mult nici mai putin de 37 de interventii care nu se regasesc in discutiile initiale. Printre acestea se numara revizuirea timplariei interioare din lemn, zugraveli suplimentare, schimbarea usilor la grupurile sanitare, schimbarea balustradei, renuntarea la grupurile sanitare de la subsol,

schimbarea solutiei tehnice in cazul pardoselilor si alte citeva aspecte tehnice. Legat de aceasta situatie, directorul CJAS spune ca a incercat, pe cit posibil, sa faca o compensare a unor costuri, prin renuntarea la anumite solutii tehnice mai scumpe. Mihail Copaci spera ca institutia superioara, respectiv Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, sa acorde fonduri pentru ca obiectivul sa poata fi finalizat pina la sfirsitul lui 2007. In tot acest timp, CJAS Vrancea continua sa-si desfasoare activitatea intr-un spatiu impropriu, pentru care plateste lunar echivalentul a 1.800 de euro. Negocierile dintre CJAS si spitale au lasat un pic in umbra problema finantarii suplimentare in cazul noului sediu insa, conform notei de constatare, devizul final privind lucrarile suplimentare trebuie prezentat chiar in cursul zilei de miine.

(Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.