Local

Gica Duta Co si-au luat adio de la silvicultura

Gabriel Sava
30 mar 2005 1169 vizualizări
Regia Nationala a Padurilor a dispus ieri desfacerea contractelor de munca a fostilor directori ai Directiei Silvice Focsani. Acestia nu vor mai avea voie sa activeze o vreme ca silvicultori. Alti silvicultori cu functii de raspundere s-au ales cu aceeasi sanctiune.



Directorii demisionari ai Directiei Silvice Focsani ies din silvicultura pe usa din dos. Comisia de Disciplina a Regiei Nationale a Padurilor Romsilva a discutat in cursul zilei de ieri situatia celor trei fosti directori ai Directiei Silvice Focsani, considerati raspunzatori pentru ce s-a intimplat in padurile Vrancei in ultimii ani, si a decis ca trecutul nu le permite sa se mai ocupe de silvicultura. Acuzati de nereguli in activitatea de exploatare a fondului forestier, fostii directori Gica Duta si Titi Olteanu au platit cu locurile de munca.

Activitatea depusa de Gica Duta, ex-director general, Titi Olteanu, fost director tehnic, Manole Alexandru, fost director economic, si de Marian Stoica, fost consilier juridic al Directiei Silvice a fost analizate de membrii Comisiei de Disciplina in conformitate cu propunerile inaintate de Corpul de Control al Ministerului Agriculturii care a efectuat un control la institutie in luna februarie. "In urma discutiilor din Comisia de Disciplina, s-a luat decizia de desfacere a contractelor de munca pentru domnii Gica Duta si Titi Olteanu. Masura urmeaza a fi pusa in aplicare si conform Legii 427, acestei masuri ii urmeaza o alta, respectiv interdictia de a mai lucra in bransa pentru urmatorii doi ani", a declarat Laurentiu Dumitrache, directorul Directiei Silvice Focsani. Madura adoptata ieri ar putea fi contestata in instanta de cei in cauza, care, mai mult ca sigur, se considera nevinovati. Incercarea reporterilor de a-l contacta pe fostul director Gica Duta a esuat, acesta avind telefonul inchis toata ziua. La rindul sau, fostul director tehnic Titi Olteanu a refuzat sa faca orice fel de comentarii pe marginea deciziei de desfacere a contractului individual de munca. "Nu comentez. Eu nu am primit aceasta decizie, iar in momentul in care se va intimpla acest lucru, voi actiona pe caile legale pe care le am la dispozitie", a afirmat Titi Olteanu dupa care a intrerupt convorbirea. Reamintim ca inspectorii Corpului de Control au descoperit mai multe incalcri ale legii cu privire la exploatarea padurilor aflate in administrarea Directiei Silvice Focsani, neregulile fiind in cercetare la politie pentru a se vedea daca pot intra la categoria infractiuni. Pe de alta parte, directorul actual al Directiei Silvice Focsani declara recent ca unii padurari si patroni care au exploatat abuziv lemn incearca scoaterea cioatelor, dat fiind ca in aceste zile urmeaza faza de teren a controlului demarat de Regia Nationala a Padurilor in luna februarie. Pina acum, pe baza concluziilor notei de control, 15 angajati cu functii de raspundere in Directia Silvica Focsani au fost sanctionati, in frunte cu directorii care si-au dat demisia chiar in timpul controlului. Tot cu desfacerea disciplinara a contractului individual de munca au fost sanctionati si Marinescu Mihail, responsabil compartiment productie, Marian Stoica, consilier juridic, Vasile Postu, seful Ocolului Silvic Gugesti, Stefan Lupascu, seful Ocolului Silvic Focsani, si Traian Petrenciuc, seful A.D.S.V.L. Odobesti. Pentru aprofundarea cercetarilor in padurile vrincene, Regia Nationala a Padurilor a trimis la Focsani o echipa de 81 de silvicultori, fapt care i-a bagat in alerta pe cei care au intermediat contractele de exploatare a lemnului pe picior.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.