Local

Un adolescent s-a spinzurat la Poiana Cristei

Gabriel Sava
13 dec 2006 990 vizualizări
Un baiat de 14 ani s-a spinzurat la o stina din apropierea satului. Nimeni nu stie care ar fi fost motivele adolescentului de a renunta la viata. De doi ani, copilul renuntase la scoala si muncea pentru a stringe bani

O familie din satul Dealul Cucului, comuna Poiana Cristei, a trait ieri o adevarata tragegia dupa ce a aflat ca unul dintre copii a fost gasit spinzurat in tarcul unei stini. Adrian S. a fost descoperit ieri dimineata, atirnind de o funie in adapostul oilor, de un cioban de la stina, care a anuntat imediat politistii din comuna. Echipa operativa de la Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Vrancea s-a deplasat ieri la fata locului, iar verdictul criminalistilor a fost de moarte suspecta, suicid fara alte urme de violenta in afara celor provocate de steang. Medicii legisti urmeaza sa stabileasca momentul mortii, avind in vedere ca sinucigasul a fost vazut ultima data in cursul zilei de duminica, la jumatatea zilei, iar trupul a fost gasit la doua zile dupa aceea. Criminalistii nu au gasit nici un inscris care sa-i justifice gestul. Tatal lui Adrian, Costin S., nici nu aflase de moartea copilului, urmind sa primeasca napraznica veste in cursul serii, la intoarcerea acasa. Omul lucreaza cu ziua pe la Cotesti, asa ca oamenii nu au stiut de unde sa-l ia sa-l anunte ca Adrian nu mai este.


Plecase sa-si caute de munca


Adrian S. a plecat de acasa simbata dimineata, in incercarea de a gasi un loc de munca, pentru a aduna niste bani inainte de Sarbatori. Chiar daca provenea dintr-o familie saraca si a renuntat la scoala in urma cu doi ani, baiatul a muncit pentru a se putea intretine si el dar si familia. Cei mai apropiati recunosc ca baiatul era amarit in ultima vreme din cauza ca nu isi primise banii de la un medic veterinar din Faraoanele la care a lucrat in aceasta vara. Tocmai din acest motiv, el a mers duminica la stina lui Ionita Florea, la care mai lucrase in trecut, pentru a incerca sa-si gaseasca un loc de munca. "A venit pe la mine, am vorbit, m-a ajutat la spalat, am stat la masa impreuna si a ramas peste noapte

la mine. Duminica a zis la un moment dat:«Plec, mi-e dor de casa» si dus a fost", a povestit Alexandru Postolache, bunicul lui Adrian. Copilul nu s-a intors insa la familia sa ci a mers la stina lui Ionita Florea. Copilul mai lucrase la stina respectiva anul trecut cind a avut grija de oi. Pentru ca nu primise banii de unde lucrase in aceasta vara, a incercat sa-l induplece pe Ionita Florea sa il primeasca la stina, sa mai ia niste bani.

"Duminica a venit pe la mine, pe la vreo 11. A spus ca-i zisese cineva ca as avea treaba cu el. I-am zis ca acum nu am treaba cu el, dar sa vina pe la Craciun. M-a ajutat de-am dat mincare la niste vitei, si, pe la 12.30 a plecat. Dimineata a venit un om de la Cotesti care a avut oile la mine si a mers acolo, la stina. A vazut niste adidasi dupa care l-a vazut si pe baiat. Era un baiat bunisor, muncitor. Imi pare rau de ceea ce s-a intimplat. Eu i-am explicat atunci ca ar fi trebuit sa vina sa munceasca la mine si in vara asta, ca l-as fi platit corect. Dumnezeu sa-l ierte!", a spus Florea Ionita, proprietarul stinii.


"Daca l-au omorit si l-au spinzurat ei acolo?"


Mama lui Adrian S. crede ca fiul ei nu avea nici un motiv sa se sinucida si, zdrobita de durere s-a gindit chiar ca cei de la stina l-ar fi putut ucide. "Simbata a plecat de acasa, s-a oprit pe la tataia, a plecat de la el duminica si s-a dus la stina. Cei de acolo spun ca nu l-a primit si de aceea s-a omorit. Dar pot eu sa stiu? Daca l-au omorit si l-au spinzurat ei acolo?", a spus in hohote de plins, Costeluta S., mama copilului. Politistii au infirmat insa, cel putin din primele cercetari, varianta ca tinarul ar fi avut alte urme de violenta inafara de cele lasate de funia cu care s-a spinzurat. Baiatul nu a

lasat in urma insa nici un bilet care sa-i justifice gestul. Nimanui dintre cei care il cunosc nu i-a venit sa creada ca Adrian si-a luat viata. Si vecinii care l-au cunoscut spun despre Adrian ca era un copil normal, care nu a facut niciodata ceva iesit din comun, care sa le dea de banuit ca ar fi putut ajunge sa-si ia viata. Nu era un copil prea bun la invatatura insa nici la scoala nu a facut probleme colegilor. Ar fi trebuit, dupa cum spune fosta lui diriginta, Mariana Aldea, sa fie in clasa a VIII-a insa a renuntat in urma cu doi ani, tocmai pentru a munci. In urma sa, parintii isi vor gasi alinarea cu fratele lui Adrian, Marius, care are 7 ani si sora mai mare, Violeta, de 17 ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.