Național

România, locul trei în UE la abandonul școlar

Ziarul de Vrancea
8 sep 2017 527 vizualizări

țara noastră se află și printre singurele trei țări din UE în care fenomenul s-a accentuat în ultimii zece ani

Statele membre ale Uniunii Europene cu cel mai ridicat procentaj al abandonului școlar în 2016 au fost Malta (19,6%), Spania (19%) și România (18,5%), la polul opus situându-se Croația (2,8%), Lituania (4,8%) și Slovenia (4,9%), arată datele publicate vineri de Eurostat.

De asemenea, datele Eurostat arată că, în 2016, comparativ cu 2006, abandonul școlar a scăzut în toate statele membre pentru care există date disponibile, cu excepția Cehiei, României și Slovaciei, unde a crescut. În cazul României, abandonul școlar a urcat de la 17,9%, în 2006, la 18,5%, în 2016. La nivelul Uniunii Europene, ponderea celor care au abandonat anticipat școala (vârsta 18-24 ani) a scăzut constant în ultimii ani, de la 17% în 2002, la 10,7% în 2016. Repartiția pe sexe arată că mai puține fete (9,2% în 2016) abandonează școala decât băieți (12,2%). Ținta Europe 2020 este reducerea ratei abandonului școlar în UE sub pragul de 10% până în anul 2020. Un număr de 15 state membre îndeplinesc deja obiectivul național pe care și l-au propus pentru anul 2020 la acest indicator: Belgia, Danemarca, Irlanda, Grecia, Franța, Croația, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Austria, Slovenia și Finlanda


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.