Național

MOZAIC ŞTIRI NAŢIONALE:Profesoară, rănită după ce o porțiune din tavanul unei clase s-a prăbușit.

Ziarul de Vrancea
27 sep 2017 477 vizualizări

O profesoară de la școala Gimnazială "Octavian Goga” din municipiul Deva a ajuns la spital, după ce o parte din tavanul unei clase s-a prăbușit în timpul cursurilor.

În urma incidentului, peste 300 de elevi au fost mutați într-o altă clădire, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean Scolar Hunedoara. Incidentul s-a petrecut la Colegiul Tehnic Energetic "Dragomir Hurmuzescu”, structura școala Gimnazială „Octavian Goga” din municipiul Deva, care funcționează în patru clădiri. Purtătorul de cuvânt al ISJ Hunedoara, Cristina Bauman, a precizat că incidentul a avut loc marți, în impul unei ore de curs. ”Ieri (marți – n.r.), în jurul orei 12.30, în timpul unei ore de curs, a căzut o bucată de tencuială din tavanul clasei, peste doamna profesoară. Tencuiala s-a desprins de pe un diametru de aproximativ 1,5 metri, în fața clasei, fără a afecta elevii, care au fost evacuați din sala de clasă și au continuat programul școlar într-o altă sală. Tot în cursul zilei de ieri, echipe mixte de la unitatea de învățământ și de la Primăria Deva au verificat clădirea care are o vechime de 40 de ani și au constatat că aceasta necesită reparații capitale”, a declarat Cristina Bauman. Conform sursei citate, profesoara a suferit un traumatism cranian și o lovitură la brațul drept. Ea a primit îngrijiri de la personalul medical din școală, apoi a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Județean din Deva. Profesoara a fost supusă mai multor investigații medicale, iar ulterior a fost lăsată să plece acasă. Un incident similar a avut loc în luna mai, la școala Gimnazială Ion I. C. Brătianu din Sectorul 5 al Capitalei, unde plafonul din rigips s-a prăbușit pe holul de la etajul al doilea al clădirii.

Fosta șefă a AEP, anchetată într-un nou dosar de corupție

DNA Ploiești a început, ieri după-amiază, urmărirea penală a fostului președinte al Autorității Electorale Permanente Ana Maria Pătru, după ce solicitarea acesteia de recuzare a celor doi procurori de caz a fost respinsă. Pătru este inculpată în acest dosar - al doilea - pentru infracțiunile de trafic de influență, spălare de bani și inducerea în eroare a organelor judiciare. Ieri dimineață, la sosirea la DNA, Ana Maria Pătru a invocat numele procurorului Onea, despre care a spus că împreună cu fostul președinte SIVECO, denunțător în dosar, se gândește ce dosare să îi mai facă. Ea a spus despre cei doi că fac parte dintr-un "grup infracțional organizat". Pătru a precizat că are calitatea de suspect. "Bănuiesc și în ce dosar", a adăugat ea, vorbind despre "doamna Socol, care își aduce camarila și mai face niște denunțuri". Fosta șefă a AEP a susținut că i-a fost sunat copilul la școală pentru a-i spune că ea trebuie să vină în calitate de suspect la DNA.

Magistrații Tribunalului București au decis, la începutul acestei luni, ca fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Pătru, trimisă în judecată de către DNA, într-un prim dosar, pentru trafic de influență și spălare de bani, să rămână sub control judiciar, dar să poată părăsi țara.

Proiect USR privind plafonarea cumulului pensiei cu salariul din fonduri publice

Deputatul USR Cristian Seidler a anunțat, ieri, inițierea unui proiect de lege prin care se va limita cumul pensiei cu salariul provenit din fonduri publice.

"Am inițiat un proiect de lege prin care limităm posibilitatea de a avea venituri nesimțite cumulând pensia din sistemul public cu veniturile din fonduri publice. Și aici nu ne referim doar la posibilitatea de a fi angajat într-un minister sau instituție publică, ne referim inclusiv de a beneficia de asemenea fonduri pe baza unor contracte de muncă în regii autonome în companii de stat, cum știm că se întâmplă în prea multe cazuri, prin cumularea diferitelor indemnizații, tot fonduri publice, cu pensia. Dorim să plafonăm aceste lucruri în așa fel încât să nu se ajungă la venituri nesimțite din fonduri publice", a afirmat deputatul USR. El a explicat că nu este vorba de o interdicție de a cumula pensia cu salariul la modul absolut ci de "o limitare a posibilității de cumul". "Dacă se cumulează pensia cu salariul provenit dintr-o instituție publică atunci există o limitare, o plafonare. (...) Ne-am gândit la dublul salariului mediu. E o sumă absolut onorabilă chiar și pentru meserii care, într-adevăr, chiar și în domeniul public, pentru posturi care presupun venituri mai mari, este, credem noi, suficient ca aceste venituri să fie limitate la dublul salariului mediu pe economie", a susținut Cristian Seidler. Parlamentarul USR a adăugat că acest proiect de lege va fi depus azi la Parlament.

Schimbare de director la TVR

Raportul de activitate al Societății Române de Televiziune pe anul 2016 a primit ieri vot negativ în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului. Respingerea raportului de activitate al SRTv a atras după sine demiterea de drept a Consiliului de Administrație al Televiziunii publice și a directorului Irina Radu. Ulterior, plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a validat-o, cu majoritate de voturi, pe Doina Gradea pentru funcția de președinte-director general interimar al Societății Române de Televiziune. Au votat împotrivă 24 de parlamentari USR.

Mandatul acesteia este de șase luni

Tânărul care a ucis un polițist în Gara din Suceava s-a sinucis în penitenciar

Tânărul de 23 de ani care, în luna iulie, a ucis un polițist pe peronul Gării Burdujeni din municipiul Suceava s-a sinucis în Penitenciarul Botoșani, a anunțat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Valeriu Iulian Chihaia. Potrivit acestuia, bărbatul a fost găsit marți seară spânzurat în camera de detenție, în care se afla singur. Descoperirea ar fi fost făcută de angajații unității de detenție în momentul schimbului de tură. Aceștia au alertat cadrele medicale, însă deținutul nu a mai putut fi salvat.

Ioan Beșa l-a înjunghiat de mai multe ori pe polițistul Sorin Vezeteu chiar pe peronul Gării Burdujeni. El a fost arestat preventiv și, după ce a fost trimis în judecată de procurorii suceveni, a fost încarcerat în Penitenciarul Botoșani. Beșa făcea parte din categoria deținuților periculoși.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.