Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: S-a deschis valiza: Soțul șefei CSM a primit bani de la Tel Drum

Ziarul de Vrancea
4 nov 2018 563 vizualizări

Judecătoarea s-a făcut remarcată până acum pentru că a cerut anchetarea procurorului general și a agreat modificările la legile justiției propuse de PSD n Liviu Dragnea a ironizat  ieri“valiza”cu documente Tel Drum, promovând site-ul unui fost securist n

Gil Vasile, soțul șefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu, care este avocat specializat în comercial, nu pledează, are birou în București și proprietăți în Teleorman, a încasat de la Tel Drum 15.200 de lei, au scris ieri jurnaliștii de la Rise Project, care au publicat prima serie de documente referitoare la firma Tel Drum. “Prin borderoul de plăți Tel Drum l-am întâlnit pe Gil Vasile, soțul șefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu (foto)”, scriu jurnaliștii de la Rise Project. Cecul valorează 15.200 de lei și a fost emis de corporație în septembrie 2015, sub semnătura executivului Petre Pitiș. Atunci, soția sa, Simona Marcu, era judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. A devenit președinta CSM pe 5 ianuarie 2018. Ei remarcă faptul că public, judecătoarea Marcu s-a făcut remarcată cu două intervenții notabile: a cerut anchetarea procurorului general Augustin Lazăr ca urmare a declarațiilor împotriva OUG 13 și sprijină legile justiției în forma propusă de PSD.

Simona Camelia Marcu mai este preocupată de salarizarea și pensiile magistraților și are o avere impresionantă, cu proprietăți inclusiv în Teleorman, județul controlat de Dragnea.

Dragnea: “O gogoașă”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a venit, ieri, la ședința CEx al PSD, cu două valize - una cu ”gogoși de la Rise Project” și una cu ”dosare” despre FDRG și Klaus Iohannis. Întrebat de jurnaliști, Dragnea a spus că valiza despre care a scris Rise Project este ”o gogoașă”, nu are legătură cu el și că ”e o prostie, e o disperare, probabil ca să acopere și scandalul în jurul domnilor Lazăr”. Întrebat în continuare de documentele privind Tel Drum, Liviu Dragnea le-a replicat jurnaliștilor: ”Nu vă interesează golăniile făcute de unii procurori cu președintele României”. ”E o prostie, e o disperare, probabil ca să acopere și scandalul în jurul domnilor Lazăr. Numai că acest scandal nu poate fi îngropat”, a susținut liderul PSD.

​Pe un stick pe care președintele PSD l-a adus înainte de CEx se regăsește răspunsul parchetului la o plângere făcută pe numele lui Iohannis de către Marinescu Albin Marian și mai multe fotografii care au fost publicate pe un site care ar aparține acestuia. Marinescu Albin Marian a fost declarat colaborator al fostei Securități, printr-o decizie a instanței.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu. Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu și de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

Băsescu: Nu am cunoscut și nu am vorbit niciodată cu oameni din conducerea Tel Drum

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, ieri, după ce numărul său de telefon apare în agenda din valiza cu documente aparținând firmei Tel Drum, că acesta este public și poate apărea în agenda oricărei persoane. Băsescu precizează că nu a cunoscut, nu s-a întâlnit și nu a vorbit vreodată cu persoane din conducerea Tel Drum.

”Pentru bună regulă și pentru a preveni speculațiile, fac următoarele clarificări. Înțeleg că în deja celebra valiză «găsită pe câmp» și care ar conține acte ale firmei TelDrum, s-ar fi găsit și o agendă cu numere de telefon aparținând unui manager al firmei și că în agendă se află și numele meu, drept pentru care fac următoarele precizări: Numărul meu de telefon (mobil și fix) este public cunoscut și se poate afla în agenda oricărei persoane; Nu am cunoscut, nu am întâlnit voit și nu am vorbit niciodată la telefon sau direct cu oameni din conducerea TelDrum. Să aveți o zi bună”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebokk.

Scandal la o biserică din Sighetu Marmației:

Credincioșii împiedică instalarea noului preot

n fostul părinte, condamnat pentru trafic cu țigări, vrea ca fiul său să preia biserica, dar Episcopia a dat câștig de cauză altui preot

Polițiștii și jandarmii au fost nevoiți să intervină la Biserica ”Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației, județul Maramureș, unde zeci de credincioși ortodocși nemulțumiți de numirea unui nou preot paroh au împiedicat oficierea slujbei de instalare a acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, ștefan Cristian, a declarat, ieri, pentru Mediafax, că fostul preot, care s-a pensionat, vrea ca fiul său să preia biserica, deși acesta nu a participat la concursul organizat pentru postul de paroh. ”A fost un incident la Biserica Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației unde, de la 1 octombrie, s-a încetat raportul de muncă al preotului paroh, Vasile Petrovai, care s-a pensionat. Postul a fost declarat vacant, a fost organizat concurs câștigat de părintele Dan Sidău, care trebuia duminică să fie instalat în funcție. Fostului preot nu i-a convenit situația, deoarece vrea ca fiul său să preia parohia, dar acesta nu s-a prezentat la concurs. Și și-a organizat rezistența, alături mai mulți credincioși, fiind împiedicată instalarea în biserică a noului preot. Slujba de instalare a avut loc în stradă, iar în interior s-au baricadat susținătorii fostului paroh. Din cauza acestuia s-a creat scandalul la biserică”, a spus Cristian. Potrivit acestuia, Vasile Petrovai este un preot ”certat cu disciplina”, în condițiile în care a făcut închisoare pentru trafic cu țigări. ”Lucrările de construcție a bisericii stagnează de multă vreme, slujbele se țin în subsol, iar Episcopia a dorit să instaleze un preot tânăr care să finalizeze lucrările”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Ștefan Cristian a precizat că în urma unei ședințe care a avut loc, luni, la Episcopia Maramureșului și Sătmarului, s-a decis ca miercuri să fie convocați fostul paroh, fiul acestuia și noul paroh care a câștigat concursul, pentru a se găsi o soluție. Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Florina Meteș, a declarat, la rândul său, că jandarmi și polițiști au intervenit la Sighetu Marmației pentru aplanarea situațiilor conflictuale și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice. ”Oamenii au fost nemulțumiți de numirea noului preot. Nu au fost evenimente deosebite”, a spus Meteș.

Dragnea a dat drumul al execuții: Doi vechi lideri PSD, excluși din partid

Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu au anunțat că vor contesta decizia

Comitetul Executiv al PSD a votat, luni, cu 53 de voturi ”pentru” și nouă ”împotrivă” excluderea din partid a lui Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu.  Marian Neacșu a spus că este vorba despre o execuție publică. ”Bineînțele că vom face contestație pentru că este o execuție publică fără niciun sens, nu ni s-au adus niciun fel de acuzații, afirmații fără niciun fel de temei. Am devenit, pe nepusă masă, și trădătorii partidului, și oameni care negociau pe ascuns cu altcineva. E interesant cum am ajuns să trec dintr-o extremă în alta”, a declarat Marian Necșu.  La rândul său, Adrian Țuțuianu a spus că este ”un moment dificil”, dar pe care-l anticipa.  ”Este un moment dificil pe care-l anticipam. Cred că este o greșeală majoră și cred că decizia de astăzi nu face altceva decât să arate că, în PSD, este sancționat delictul de opinie. Eu m-am exprimat în cadrul partidului cu ceea ce am avut de reproșat și conducerii partidului, și Guvernului. Cred că PSD se îndreptă într-o direcție greșită și mai cred că un vot nu înseamnă că cei care au pierdut, cum suntem noi, nu au dreptate. Rămâne ca timpul să arate dacă noi am avut dreptate sau cei care au votat excluderea noastră”, a afirmat Țuțuianu, la finalul ședinței.

Acesta a remarcat faptul că excluderea sa are loc la exact 20 de ani de la momentul intrării sale în PSD.

Toni Greblă: Amnistia și grațierea nu sunt soluții pentru mine

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, fost judecător al Curții Constituționale, achitat în primă instanță pentru fapte de corupție, a declarat, ieri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că o eventuală ordonanță pe tema amnistiei și grațierii nu i-ar folosi având în vedere verdictul pe fond. Dosarul în apel al lui Toni Greblă a fost amânat pentru 3 decembrie, la solicitarea avocaților, care au cerut timp pentru a studia motivele de apel depuse de Direcția Națională Anticorupție.  "Eu nu trebuie să conving instanța de apel că sunt nevinovat. Șapte judecători până în prezent s-au pronunțat cu privire la nevinovăția mea, astfel că revine DNA-ului sarcina să găsească motive întemeiate, probe noi care să justifice o eventuală solicitare de vinovăție”, a declarat Toni Greblă la ieșirea din sediul Instanței supreme.  El a susținut că o eventuală ordonanță pe tema amnistiei și grațierii nu i-ar folosi.  Întrebat ce părere are despre o eventuală ordonanță de guvern pe tema amnistiei și grațierii, din poziția de secretar general al Guvernului, Toni Greblă a răspuns: "Abia acum am înțeles rostul pentru care dumneavoastră mă aștepați până la ora asta. Vreau să vă spun că Executivul nu are o astfel de preocupare”.

Instanța supremă a decis, în luna mai, achitarea lui Toni Greblă, în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influență, fals în acte și coordonarea unui grup infracțional. Decizia magistraților a fost atacată de procurori.

Torționarul Alexandru Vișinescu a murit în Penitenciarul Rahova

Torționarul Alexandru Vișinescu a murit, ieri, în Penitenciarul Rahova. Deținutului i s-a făcut rău în jurul orei 13.00, iar medicii unității i-au acordat îngrijiri, fiind solicitat și ajutor specializat prin intermediul numărului 112. La ora 14.30 s-a declarat decesul. ”În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14.30. Aceasta se afla în evidența unității cu o serie de afecțiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri și tratament potrivit recomandărilor medicilor specialiști”, au precizat reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.  Potrivit acestora,  au fost informați asupra decesului membrii familiei persoanei condamnate, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului București și INML București. În 8 octombrie, Alexandru Vișinescu, în vârstă de 93 de ani, a fost internat de urgență la spital și a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru fracturi costale și ruptură de splină.

Alexandru Vișinescu se afla în închisoare unde executa o pedeapsă de 20 de ani pentru crime împotriva umanității. Vișinescu a cerut să fie pus în libertate invocând situația sa medicală, însă solicitarea i-a fost respinsă de instanță.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.