Național

MOZAIC ȘTIRI NAȚIONALE: Parlamentul transformat de AUR și SOS în “crâșmă de mahala”

Ziarul de Vrancea
20 dec 2023 1131 vizualizări

Derapaj extrem de grav în Parlament, cu liderii AUR și SOS în prima plan n George Simion, către Diana Șoșoacă: “Te agresez sexual, scroafo!”

Un scandal fără precedent a avut loc marți seară în Parlament, la dezbaterile pe legea bugetului de stat, protagoniștii principali fiind senatoarea SOS Diana Șoșoacă și liderul AUR, George Simion, care au fost la un pas să se ia la bătaie.  Parlamentarii AUR au venit în plen, la dezbaterile pe buget, cu pancarte cu mesaje precum „Opriți batjocura”, „PSD și PNL, monopol pe Parlament”, „Fără sinecuri în funcții publice”, în timp ce parlamentarii USR au adus și ei cutii roșii pe care erau scrise mesajele „Taxe noi” și „Buget record pentru speciali”.

Protagoniștii celui mai mare scandal au fost însă Diana Șoșoacă și George Simion, care a acuzat-o pe senatoare că a fost pusă de PSD să facă scandal și că i-a rupt o pancartă. În timp ce îl filma și transmitea live pe Facebook, Simion i-a dat peste mână senatoarei. Diana Șoșoacă a încercat să îl filmeze foarte de aproape pe George Simion, iar membrii AUR au făcut scut în jurul liderului AUR. Și Diana Șoșoacă, și George Simion au transmis live cu telefonul întregul scandal.

„Când dați banii la profesori, domnul Ciolacu, de ce ați pus-o pe Șoșoacă să facă circ? Asta e bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu și a Dianei Șoșoacă. O să blocăm în continuare tribuna Parlamentului, până decide Marcel Ciolacu să dea banii profesorilor”, a strigat George Simion. Scandalul nu s-a oprit, iar între cei doi a avut loc un dialog halucinant:

„George Simon: Asta-i atitudinea voastră...

 Diana Șoșoacă: Pleacă de lângă mine, că nu știu ce-ți fac!

George Simion: Te agresez sexual, scroafo!

Diana Șoșoacă: Ce faci, mă, tu?

George Simion: Te agresez sexual.

Diana Șoșoacă: Mă agresezi, tu, sexual, mă? Pe cine agresezi tu, sexual, mă? Nu ți-e rușine, bă violentule? Fătălăii de la AUR. Fă-tă-lă-ul, fă-tă-lă-ul!”.

Parlamentul a reluat miercuri dezbaterile pe proiectul bugetului de stat pe 2024, după scandalul de marți seară. AUR a anunțat marți seară că își asumă să blocheze tribuna Parlamentului dacă majoritatea PSD-PNL, cu sprijinul USR și UDMR, nu majorează salariile profesorilor cu 40%.

“Ca la circ”

Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, a declarat la RFI, după scandalul de marți seară că este inimaginabil ce s-a întâmplat în Parlament și că ”era ca într-o crâșmă de mahala”. În opinia sa, în anul electoral 2024, aceste atitudini se vor amplifica. ”Sigur, nu este primul incident. Vedeți și dvs. că de când extremiștii au ajuns în Parlament, e un scandal permanent, aproape în fiecare săptămână avem un scandal, poate că nu la această dimensiune la care a fost scandalul ieri. A început între Simion și Șoșoacă într-un mod grosolan, grobian, am văzut cum se comportă extremiștii între ei, după aceea ne-au atacat cei de la AUR și un deputat de la PSD, au venit spre noi, către grupul UDMR. Erau urlete în sală, era ca la circ”, afirmă parlamentarul UDMR.

Președintele interimar al Camarei Deputaților, Alfred Simonis, a afirmat că a fost ”încă o seară rușinoasă”, în care zeci de parlamentari AUR s-au comportat ca huliganii. ”Ce Dumnezeu, aducem toți jandarmii din România ca să scoatem zeci de parlamentari afară din plen?”, a afirmat Simonis, întrebat cum pot fi evitate astfel de momente. El a precizat că, în alte state, parlamentarii care fac scandal sunt scoși din sală. El a precizat că ar trebui ca cei care se comportă ca niște huligani să aibă interzis în sediul Parlamentului și întreg mandatul să și-l exercite online: ”un link pentru a putea să-și exercite mandatul”.

Medic, despre sindromul plâmânului alb: Sigur că avem și noi în România, nu sunt cazuri de import

Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balș din București, a explicat că sindromul plămânului alb a fost dintotdeuna printre noi, aceasta fiind o bacterie, iar măsurile de prevenție sunt aceleași ca pentru orice alte boli cu transmitere prin căile respiratorii. Medicul a precizat că, dacă starea de sănătate a oamenilor cu răceli sau gripe se înrăutățește, aceștia trebuie să se ducă de urgență la spital. ”Se vorbește despre  mycoplasma pneumoniae, nu este un virus, este o bacterie. Această  mycoplasmă a fost printre noi dintotdeuna, este adevărat că la nivel de cazuri izolate și  acele cazuri cu plămânul alb reprezintă complicațiile sau formele severe de  infecție cu  mycoplasmă. Acest lucru însemană că în momentul în care am o pneumonie cu  mycoplasmă care nu e tratată la timp, poatesă evolueze către plămânul alb. Sigur că avem și noi în România, nu sunt cazuri de import, nu e nimic misterios, nu însemană că a venit această bacterie cu avionul de undeva, ea a fost dintotdeuna alături de noi”, a declarat dr. Adrian Marinescu, marți, la Medika TV.

 Medicul a spus că nu poate fi vorba de o pandemie sau epidemie. ”Nu se transmite atât de ușor încât să ne gândim cumva la epidemii sau pandemii. Cred că e important să conștientizăm că ea există, să monitorizăm ceea ce s-a întâmplat în China și Europa și să vedem dacă lucrurile într-adevăr s-au schimbat sau nu. Ce avem deocamdată la Institutul Matei Balș și în general în țară sunt doar cazuri izolate, nu e niciun motiv de îngrijorare sau să mă gândesc că această infecție explodează sau că  va da foarte multe cazuri”, a spus Adrian Marinescu.

Întrebat care sunt măsuri preventive de care să ținem cont, doctorul a explicat că acestea sunt aceleași ca pentru infecțiile care se transmit pe căile respiratorii.

 ”Sunt măsurile de  prevenție pentru ceea ce se transmite pe căile respiratorii, indiferent că sunt virusuri sau bacterii, indiferent că vorbim de grpă sau late virusuri care se transmit respirator. La debut simptomatologia e similară, nu îți dai seama dacă e o răceală, gripă sau infecție cu mycoplasmă. Cei care sunt în factorii de risc, cei cu  boli cronice, cei de o anumită vârstă sau copiii foarte mici ar trebui să dea dovadă de multă prudență, adică dacă starea generală devine proastă la un moment dat, dacă lucrurile se complică, ei reprezintă o urgență și ar trebui să ajungă la spital”, a spus Adrian Marinescu.

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc - Administratorul firmei care executa lucrările, reținut

Administratorul firmei care executa lucrările de canalizare în imediata apropiere a internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, care s-a prăbușit parțial luni, a fost reținut pentru 24 de ore. El este cel care a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavație și nu a respectat cotele prevăzute în proiect, au declarat surse judiciare. În urma prăbușirii construcției, un băiat a murit, o fată de 17 ani este în comă, iar alte două au fost rănite. Bărbatul a declarat că el a decis să se sape aproape de fundația clădirii și că nu știa că în interior sunt copii.

De asemenea, a dispus angajaților să sape până în partea de jos a fundației, peste 2 metri, deși adâncimea maximă prevăzută în proiect era de maxim 1,10 metri, față de cota terenului actual înaintea începerii lucrărilor, susțin surse apropiate anchetei. Întrebat la Observator News cine a decis să se sape până în fundație, bărbatul a admis că el a fost cel care a luat această decizie și că voia să termine mai repede lucrarea, pentru că venea iarna.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc, Noemi Zorgo, a declarat, luni seară, pentru News.ro că autorizația de construire a fost emisă anul acesta, în 26 octombrie, iar lucrările pentru rețeaua de canalizare au început în 13 noiembrie și au, conform autorizației emise de Primărie, termen de finalizare 36 de luni. Ea a precizat că, potrivit documentului emis de primărie, constructorul nu avea voie să facă săpături la mai puțin de 2 metri de zidul clădirii.

Tomac a făcut recurs în procesul împotriva refuzului Austriei de a permite României intrarea în Schengen

Eurodeputatul Eugen Tomac, lider al PMP, anunță miercuri că a făcut recurs la CJUE în procesul împotriva refuzului Austriei de a permite României intrarea în Schengen. Guvernul de la București nu a știut și nici nu a vrut să lupte pentru dreptul românilor de a circula liber în Europa, spune Tomac. ”Timp de 12 ani am așteptat, am răbdat, am sperat, am ascultat promisiuni. Nici răbdarea și nici speranța nu ne-au adus, însă, în spațiul Schengen, acolo unde ne este locul. Guvernul de la București nu a știut și nici nu a vrut să lupte pentru dreptul românilor de a circula liber în Europa. Toți renunțaseră înainte să fi folosit toate mijloacele pe care le aveam la dispoziție. Nimic mai greșit”, a transmis Eugen Tomac.

Eurodeputatul arată că a mers mai departe, în Justiție. ”Am făcut-o singur, însă în interesul tuturor românilor. Am pierdut în prima instanță, însă nu mă opresc aici. Am depus astfel cererea de apel și am în continuare convingerea că putem câștiga. Spre deosebire de toți cei care au luat poziția ghiocelului fără a acționa cu demnitate și curaj, eu am conștiința împăcată. Am făcut tot ceea ce îmi stătea în putință în calitate de cetățean român și deputat în Parlamentul European”, mai afirmă eurodeputatul PMP.

Nicolae Ciucă spune că știe să gătească sarmale oltenești și să facă pâine

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a povestit miercuri că știe să gătească sarmale oltenești și să facă pâine, el mărturisind că va fi împreună cu familia și nepoțelele, de Crăciun. ”Sunt cu familia, în fiecare an am fost cu familia, mai ales acum avem o familie largită, avem două nepoțele, trebuie să ne bucurăm de puținul timp pe care îl avem liber în această perioadă și nu cred că există o sursă de energie pentru un om de vârsta noastră, decât atunci când ești în preajmă și faci micile plăceri ale copiilor”, a spus liderul PNL, într-un interviu la DcNews, despre planurile pentru sărbători. Întrebat dacă va găti împreună cu soția sa, Nicolae Ciucă a afirmat că știe să facă sarmale oltenești.

”Știu să fac sarmale oltenești. În Oltenia, în afară de varză când se împachetează carnea în foile de varză, mai există niște ardei ardei roșii oltenii le spun raci, pentru că sunt roșii, care se usucă la streașina casei după ce se culeg și se lăsă se usucă și se păstrează acolo. Când se fac sarmale, se opăresc în apă, li se scot semințele și se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale și se pun printre sarmale. Sunt ușor picanți și dau și un gust aparte la sarmale. Așa se fac sarmalele”, a povestit Ciucă. Președintele PNL a recunoscut că nu știe să facă cozonac dar îi place să facă pâine. ”Îmi place să fac pâine, îmi place să frământ aluatul, ca atunci când primești o problemă și trebuie să începi să frămânți, o întorci pe toate părțile, o răsucești, o amesteci, până la urmă să iasă o pâine bună sau o soluție bună”, a spus el. Liderul PNL a mai afirmat că merge în dimineața de Crăciun la Biserică.

”Încurajez pe toată lumea să meargă la biserică, este locul unde ne întâlnim cu comunitate, este locul unde putem să mai stăm de vorbă. (..) În plus, este foarte importantă predica preoților, iar preoții cu har ne fac să înțelegem mai bine tot ceea ce se citește din Evanghelie duminica. Nu strică să ne apropiem de Dumnezeu și să înțelegem că de acolo vine rostul nostru”, a spus Ciucă.

El a mai povestit că a participat la serbarea nepoatei sale. ”Am avut privilegiul să particip la prima ei serbare și să o văd pe genunchiul lui Moș Crăciun pe care îl aștepta de mult, bucuria ei a fost fericirea noastră, că am putut să particip, pentru mine unul care nu am avut această ocazie să particip la momentele astea ale fiului meu”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă va fi pe post de moș Crăciun pe 24 seara, Ciucă a răspuns: ”Voi fi pe post de orice, pentru ele”.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.